¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 8 ώρες, Μαγείρεμα 2 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 250 γρ. φασόλια γίγαντες
- 2 δαφνόφυλλα
- 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
- 4 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
- 4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
- 200 γρ. καβουρμά ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρούς κύβους
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια για 8 ώρες τουλάχιστον.
- Την επόμενη ημέρα βάζουμε αρκετό νερό και τη δάφνη σε κατσαρόλα και βράζουμε τους γίγαντες σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα περίπου.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σουρώνουμε τα φασόλια, αφαιρούμε τη δάφνη και κρατάμε τα υγρά τους σε μπολ.
- Ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα καρότα για 6 λεπτά περίπου. Αναμειγνύουμε το μείγμα των κρεμμυδιών με τα φασόλια.
- Μεταφέρουμε τα φασόλια σε ταψί και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κύμινο, τον καβουρμά και το κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα στο ταψί ομοιόμορφα.
- Προσθέτουμε αρκετό από το υγρό του βρασίματος μέσα στο ταψί, ίσα που να σκεπάζει τα φασόλια. Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε το φαγητό για μιάμιση ώρα περίπου.
- Μετά την πρώτη ώρα ανακατεύουμε το περιεχόμενο του ταψιού και αλατοπιπερώνουμε καλά.
- Σερβίρουμε τα φασόλια ζεστά.
Πηγή - www.thecookbook.gr (Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 28/03/2020)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου