Φτιάξτε χειροποίητες πίτες για σουβλάκι στο σπίτι σας.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - blogs @ γαστρονόμος
Συνταγή : γαστρονόμος
Μερίδες : για 10 πίτες
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 ½ κ.τ.γ. αλάτι
- 280 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.τ.σ. δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ενα μπώλ βάζουμε τα υλικά της συνταγής εκτος απ’το ελαιόλαδο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει συμπαγής και να ξεκολάει απ’τα τοιχώματα.
- Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη πολύ καλά και τη βάζουμε για μια ώρα περίπου σττο ψυγείο.
- Αλευρώνουμε την επιφάνεια στον πάγκο μας και χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια και τα κάνουμε μπαλίτσες.
- Μετά με τον πλάστη,ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι σε λεπτή πίτα.Τέλος με ελάχιστο ελαιόλαδο στο τηγάνι ψήνουμε τις πίτες και απ’τις δύο πλευρές.
Πηγή - blogs @ γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου