ΜΕΝΟΥ

Pages

Τσίζκεϊκ πραλίνας


Είναι όπως ακριβώς το βλέπετε: απίστευτα νόστιμο, μαλακό και πλούσιο σε γεύση.











Συνταγή : Στέλιος Παρλιάρος
Μερίδες : για 12 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 30΄, ψήσιμο 40΄ - 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.



Υλικά
Βάση
  • 150 γρ. μπισκότα digestive
  • 60 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο

Γέμιση
  • 250 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 250 γρ. πραλίνα (εννούμε το άλειμμα για το ψωμί που βρίσκουμε στα σουπερμάρκετ και όχι τη γαλλική πραλίνα που είναι μια κρέμα από καραμελωμένα φουντούκια)
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 4 αυγά (200 γρ.)
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση
Βάση
  • Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι σε σκόνη, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο έως ότου βραχούν καλά και γίνει ένα μείγμα σαν άμμος. 
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ., που έχουμε ακουμπήσει σε ένα ταψί, ή σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Το απλώνουμε πιέζοντάς το προς τα κάτω με την παλάμη μας.

Γέμιση
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (σε ένα ανοξείδωτο μπολ που στερεώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει) ή στο φούρνο μικροκυμάτων (στα 600W για μερικά λεπτά, προσέχοντας να μην καεί). 
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά την πραλίνα με το τυρί κρέμα και τα ενσωματώνουμε στη λιωμένη κουβερτούρα, η οποία θα πρέπει να είναι αρκετά ζεστή. 
  • Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά, ώστε να αφρατέψουν. Σταματάμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά στο μείγμα της πραλίνας και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας με μια κουτάλα. 
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο τσέρκι, πάνω από το μπισκότο, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 40-45 λεπτά. 
  • Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει μέσα σε αυτόν, ώστε να μην χάσει απότομα τον όγκο του και γίνουν ρωγμές στην επιφάνεια.

Πηγή - Στέλιος Παρλιάρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου