ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα του αγρού

Η σαλάτα του Μαγιού έχει απ’ όλα κι είναι πολύχρωμη. Συνοδεύει δε υπέροχα όλα τα ψητά.








Συνταγή : Νίκη Χρυσανθίδου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά Για τη σαλάτα
  • 2 μέτρια μαρούλια, χωρισμένα στα φύλλα τους, κομμένα με το χέρι σε μέτρια κομμάτια
  • 200 γρ. σκληρή φέτα της αρεσκείας μας, σε κύβους
  • 16 ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)
  • 2 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, περασμένα στην ψιλή πλευρά του τρίφτη
  • 12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 4 - 5 κλαράκια άνηθου, ψιλοκομμένα (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
  • 4 - 5 κλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το λαδολέμονο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • τα φύλλα από 4 - 5 κλαράκια φρέσκο κάρδαμο (ή φρέσκο βασιλικό ή φρέσκο δυόσμο), ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
Σαλάτα
  • Ρίχνουμε τα κομμένα φύλλα μαρουλιού σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέτουμε τους κύβους φέτας, τις ελιές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το τριμμένο καρότο, τα κομμένα ντοματίνια, τον άνηθο και το μαϊντανό, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα ή με τα χέρια μας.

Λαδολέμονο
  • Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με το πιρούνι το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κάρδαμο (ή το βασιλικό ή το δυόσμο), ανακατεύουμε και περιχύνουμε τη σαλάτα. Σερβίρουμε αμέσως.

Συνοδεύουμε 
  • Με ψωμί της αρεσκείας μας. 
  • Για πιο χορταστικό αποτέλεσμα μπορούμε να έχουμε στο τραπέζι πατάτες που έχουμε κόψει σε κύβους, έχουμε βράσει σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και έχουμε αρτύσει με λάδι και μουστάρδα. 
  • Η σαλάτα αυτή συνοδεύει επίσης ψητά λουκάνικα ή μπιφτέκια ή κεφτέδες με μαϊντανό και δυόσμο.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου