Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για το αβγά στο τηγάνι
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. πατάτες, βραστές, σπασμένες σε μικρά κομμάτια
- 40 γρ. σουτζούκι, σε λεπτές φέτες
- 120 γρ. πιπεριά κόκκινη, σε μέτρια στικς
- 8 αβγά
- 80 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
- μαϊντανός, τα φύλλα
- αλάτι
Εκτέλεση
Για το αβγά στο τηγάνι
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, και τις πατάτες.
- Αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανές. Τις μαζεύουμε στο ένα μέρος του τηγανιού και στο υπόλοιπο μέρος ρίχνουμε το σουτζούκι και το μαγειρεύουμε και αυτό παράλληλα, μέχρι να πάρει χρώμα. Αποσύρουμε το σουτζούκι και τις πατάτες σε ένα σκεύος, χρησιμοποιώντας τρυπητή κουτάλα.
- Συνεχίζουμε στο ίδιο τηγάνι, ρίχνοντας μέσα τις πιπεριές , τις οποίες μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Έπειτα, σπάμε τα αβγά μέσα στο τηγάνι, ρίχνουμε το βούτυρο και τα μαγειρεύουμε, μέχρι ν' ασπρίσει ελαφρώς το ασπράδι.
- Ρίχνουμε το μείγμα της πατάτας με το σουτζούκι, πάνω από τα αβγά, μοιράζοντας τα ομοιόμορφα στην επιφάνεια και προσθέτουμε και τη φέτα .
- Μεταφέρουμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C και ψήνουμε, μέχρι να πήξει το ασπράδι και ο κρόκος να είναι μελάτος. Αποσύρουμε το τηγάνι από τον φούρνο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε από πάνω τα φύλλα του μαϊντανού.
Πηγή - Γιάννης Λουκάκος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου