Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου
Μερίδες : για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 40΄, ψήσιμο 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Yλικά
Για τη ζύμη
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 κουτ. σούπας μπίρα
- ελάχιστο αλάτι
Για τη γέμιση
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 500 γρ. σπανάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 3 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 2 αβγά
- 1 ½ φλιτζάνι ανθότυρο ή μανούρι
- αλάτι, πιπέρι
- λάδι για το άλειμμα της ταρτιέρας
Εκτέλεση
- Tρίβουμε με το χέρι μας το βούτυρο με το αλεύρι σε ένα μπολ μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα.
- Προσθέτουμε την μπίρα και δουλεύουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή, ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα.
- Aνοίγουμε σε φύλλο με τον χοντρό πλάστη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Λαδώνουμε την ταρτιέρα, απλώνουμε το φύλλο έτσι ώστε να προεξέχει και το τρυπάμε με ένα πιρούνι.
- Pίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Aλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον άνηθο.
- Στρώνουμε τα λαχανικά ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη και απλώνουμε από πάνω το ανθότυρο τριμμένο. Xτυπάμε την κρέμα με τα αβγά και περιχύνουμε την τάρτα.
- Kόβουμε τη ζύμη που περισσεύει ή τη γυρίζουμε μέσα στο σκεύος.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 oC μέχρι να ροδίσει.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου