ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάρτα με σπανάκι

Μία μοναδική τάρτα που θα σας ξετρελάνει.












Συνταγή :  Δημήτρης Ανδρέου
Μερίδες : για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 40΄, ψήσιμο 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Yλικά
Για τη ζύμη
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κουτ. σούπας μπίρα
  • ελάχιστο αλάτι

Για τη γέμιση
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γρ. σπανάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 3 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 αβγά
  • 1 ½ φλιτζάνι ανθότυρο ή μανούρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι για το άλειμμα της ταρτιέρας

Εκτέλεση
  • Tρίβουμε με το χέρι μας το βούτυρο με το αλεύρι σε ένα μπολ μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα. 
  • Προσθέτουμε την μπίρα και δουλεύουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή, ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα. 
  • Aνοίγουμε σε φύλλο με τον χοντρό πλάστη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Λαδώνουμε την ταρτιέρα, απλώνουμε το φύλλο έτσι ώστε να προεξέχει και το τρυπάμε με ένα πιρούνι. 
  • Pίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Aλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον άνηθο. 
  • Στρώνουμε τα λαχανικά ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη και απλώνουμε από πάνω το ανθότυρο τριμμένο. Xτυπάμε την κρέμα με τα αβγά και περιχύνουμε την τάρτα. 
  • Kόβουμε τη ζύμη που περισσεύει ή τη γυρίζουμε μέσα στο σκεύος. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 oC μέχρι να ροδίσει.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου