ΜΕΝΟΥ

Pages

Τηγανητή πολέντα με πουρέ λιαστής ντομάτας και πέστο


Ένα μοναδικό συνοδευτικό που θα σε ξετρελάνει τους καλεσμένους σας.











Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για την τηγανητή πολέντα και το τελείωμα του πιάτου

  • 150 γρ. γάλα
  • 450 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 140 γρ. πολέντα
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 30 γρ. βούτυρο
  • πουρές λιαστής ντομάτας
  • πέστο βασιλικού
  • κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • αλεύρι & πολέντα, για το πανάρισμα
  • αλεύρι & ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα
  • αλάτι

Για τον πουρέ λιαστής ντομάτας
  • 250 γρ. ντομάτες λιαστές
  • 30 γρ. πιπεριές κόκκινες, ψητές
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 3 γρ. σκόρδο
  • 15γρ. κουκουνάρι
  • 15 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • θυμάρι

Εκτέλεση
Για την τηγανητή πολέντα και το τελείωμα του πιάτου
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το ζωμό. Αλατίζουμε και ζεσταίνουμε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει. Προσθέτουμε την πολέντα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. 
  • Χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να αρχίσει να χυλώνει η πολέντα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το βούτυρο και ομογενοποιούμε. Αποσύρουμε την πολέντα σ’ ένα ταψί και την απλώνουμε ομοιόμορφα. 
  • Αφήνουμε τη πολέντα να κρυώσει και να σφίξει καλά. Κόβουμε την πολέντα σε παραλληλόγραμμα κομμάτια και την πανάρουμε στο μείγμα από αλεύρι και πολέντα. 
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια της πολέντας από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρουν ένα έντονο και χρυσαφένιο χρώμα. 
  • Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με τον πουρέ λιαστής ντομάτας, το πέστο, το κουκουνάρι και την παρμεζάνα. Για τον πουρέ λιαστής ντομάτας
  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπλέντερ ή ένα πολυμηχάνημα και αλέθουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς.

Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου