Ένα μοναδικό συνοδευτικό που θα σε ξετρελάνει τους καλεσμένους σας.
Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για την τηγανητή πολέντα και το τελείωμα του πιάτου
- 150 γρ. γάλα
- 450 γρ. ζωμός κοτόπουλου
- 140 γρ. πολέντα
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 30 γρ. βούτυρο
- πουρές λιαστής ντομάτας
- πέστο βασιλικού
- κουκουνάρι, καβουρδισμένο
- αλεύρι & πολέντα, για το πανάρισμα
- αλεύρι & ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα
- αλάτι
Για τον πουρέ λιαστής ντομάτας
- 250 γρ. ντομάτες λιαστές
- 30 γρ. πιπεριές κόκκινες, ψητές
- 25 γρ. ελαιόλαδο
- 3 γρ. σκόρδο
- 15γρ. κουκουνάρι
- 15 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- θυμάρι
Εκτέλεση
Για την τηγανητή πολέντα και το τελείωμα του πιάτου
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το ζωμό. Αλατίζουμε και ζεσταίνουμε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει. Προσθέτουμε την πολέντα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να αρχίσει να χυλώνει η πολέντα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το βούτυρο και ομογενοποιούμε. Αποσύρουμε την πολέντα σ’ ένα ταψί και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Αφήνουμε τη πολέντα να κρυώσει και να σφίξει καλά. Κόβουμε την πολέντα σε παραλληλόγραμμα κομμάτια και την πανάρουμε στο μείγμα από αλεύρι και πολέντα.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια της πολέντας από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρουν ένα έντονο και χρυσαφένιο χρώμα.
- Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με τον πουρέ λιαστής ντομάτας, το πέστο, το κουκουνάρι και την παρμεζάνα. Για τον πουρέ λιαστής ντομάτας
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπλέντερ ή ένα πολυμηχάνημα και αλέθουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς.
Πηγή - Γιάννης Λουκάκος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου