ΜΕΝΟΥ

Pages

Εμπανάδας με κρέας


Πιροσκί με γέμιση από κρεατικά ή φρούτα ιδιαίτερα αγαπητά στη Λατινική Αμερική.











Συνταγή :  Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 30 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 30΄, αναμονή 1 ώρα, μαγείρεμα 5΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για τη ζύμη
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 60 γρ. βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε κύβους

Για τη γέμιση
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 αβγά βρασμένα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 κουτ. γλυκού σκόνη τσίλι
  • 1 κουτ. σούπας σταφίδες
  • 8 ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • αλάτι
  • λάδι για τηγάνισμα 
 
Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη
  • Ανακατεύουμε σε λεκάνη το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. 
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει σαν τριμμένη φρυγανιά. 
  • Προσθέτουμε σταδιακά 3-4 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό, ανακατεύοντας να δημιουργηθεί μια ζύμη. 
  • Σχηματίζουμε μια μπάλα με τη ζύμη, τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαραθεί. 
  • Προσθέτουμε την πιπεριά και τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να αλλάξει χρώμα το κρέας. 
  • Ρίχνουμε την πάπρικα και το τσίλι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις σταφίδες, τις ελιές, το κύμινο και τα βρασμένα αβγά κομμένα σε κύβους. 
  • Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίγουμε φύλλο σε επιφάνεια εργασίας. Κόβουμε με στρογγυλό κουπ πατ διαμέτρου 10 εκ. 
  • Απλώνουμε μέσα 1 κουταλάκι από τη γέμιση και κλείνουμε όπως κάνουμε για τα τυροπιτάκια. 
  • Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Εμπανάδα (Empanada) Πιροσκί με γέμιση από κρεατικά ή φρούτα με προέλευση από την περιοχή της Γαλικίας στην Ισπανία. Ιδιαίτερα αγαπητά στη Λατινική Αμερική, μοιάζουν με κρεατοπιτάκια, μόνο που τηγανίζονται σε λάδι.


Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου