ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουπιές κρασάτες με ρύζι


Ένα εντυπωσιακό νηστίσιμο πιάτο στο τραπέζι σας.







Συνταγή : una cucina
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 1 ώρα και 45΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό σουπιές
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κτγ σκόρδο σε σκόνη ή 2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτά φετάκια
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
  • 1 κλωνάρι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι ρύζι για πιλάφι
  • 2 ποτήρια ζεστό νερό
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε τις σουπιές, βγάζοντας το δέρμα, τη σακούλα με το μελάνι, το κόκαλο και τις δαγκάνες. Τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε κομμάτια
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις σουπιές και τις ροδίζουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Ρίχνουμε το κρασί και το αλατοπίπερο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ¼ ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στο φαγητό που βράζει προσθέτουμε το ζεστό νερό, το ρύζι και το μάραθο ψιλοκομμένο και τα αφήνουμε να βράσουν .
  • Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και, όταν αρχίσει να μαλακώνει το ρύζι βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Τη σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και από πάνω βάζουμε το καπάκι.
  • Σε 15 λεπτά ξεσκεπάζουμε το φαγητό, ανακατεύουμε ξανά για να πιει όλα υγρά το ρύζι.
  • Το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Πηγή - una cucina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου