Συνταγή : una cucina
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 1 ώρα και 45΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κιλό σουπιές
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κτγ σκόρδο σε σκόνη ή 2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτά φετάκια
- ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
- 1 κλωνάρι μάραθο ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι ρύζι για πιλάφι
- 2 ποτήρια ζεστό νερό
- Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις σουπιές, βγάζοντας το δέρμα, τη σακούλα με το μελάνι, το κόκαλο και τις δαγκάνες. Τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε κομμάτια
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις σουπιές και τις ροδίζουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ρίχνουμε το κρασί και το αλατοπίπερο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ¼ ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
- Στο φαγητό που βράζει προσθέτουμε το ζεστό νερό, το ρύζι και το μάραθο ψιλοκομμένο και τα αφήνουμε να βράσουν .
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και, όταν αρχίσει να μαλακώνει το ρύζι βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Τη σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και από πάνω βάζουμε το καπάκι.
- Σε 15 λεπτά ξεσκεπάζουμε το φαγητό, ανακατεύουμε ξανά για να πιει όλα υγρά το ρύζι.
- Το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου