ΜΕΝΟΥ

Pages

Σολομός σουβλάκι

Μοναδικά σουβλάκια που θα σας ξετρελάνουν.












Συνταγή :  Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 8 τεμάχια
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, αναμονή 15΄, μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. σολομό φιλέτο
  • 2 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού σουσάμι
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 8 καλαμάκια

Eκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. 
  • Αλείφουμε με το ελαιόλαδο ελαφρά τη βάση ενός ταψιού. Αλατοπιπερώνουμε τον σολομό καλά και τον κόβουμε σε πολύ μακριές φέτες λεπτού σχήματος. 
  • Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε ελαφρά. Περιχύνουμε τον σολομό με το περιεχόμενο και τον αφήνουμε να μαριναριστεί 15 λεπτά. 
  • Περνάμε τον σολομό σε ξυλάκια και τον απλώνουμε στο ταψί. Τον ψήνουμε για 5 λεπτά και γυρνάμε τα ξυλάκια. 
  • Συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 5 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου