¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Ηλίας Δερμιτζόγλου
Μερίδες : Για 36 τμχ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Ψήσιμο 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 150 γρ. βούτυρο μαλακό
- 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
- 1/2 λεμόνι (το ξύσμα του)
- 1/2 φλιτζάνι τζίντζερ γλυκό
- 3/4 κουτ. γλυκού τζίντζερ σκόνη
- 1½ φλιτζάνι αλεύρι
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
Για την επικάλυψη
- 3 αβγά
- 1 λεμόνι (τον χυμό του και το ξύσμα από το μισό)
- 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 3 κουτ. σούπας αλεύρι
- 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Τρόπος παρασκευής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μεγάλο μπολ μέχρι να γίνουν αφράτα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα, το γλυκό τζίντζερ σε μικρά κομματάκια και το αλάτι. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και πλάθουμε μια μπάλα.
- Στρώνουμε με τα δάχτυλα τη ζύμη σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο πυρέξ διαστάσεων 20x30 εκ. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρώς στις άκρες.
- Παράλληλα, ετοιμάζουμε την επικάλυψη χτυπώντας στο μίξερ όλα τα υλικά της μαζί. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη ζύμη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά ακόμη, μέχρι να χρυσίσει. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
Σημείωση
- Τζίντζερ γλυκό μπορούμε να βρούμε στα αποξηραμένα φρούτα, πασπαλισμένο με ζάχαρη, σαν φρουί γλασέ.
Πηγή - cookbook.gr (Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 20/03/2020)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου