ΜΕΝΟΥ

Pages

Σάντουιτς με μαύρο ψωμί, µανιτάρια και γραβιέρα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 1 άτομο.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Ελαφριά, χωρίς περιττές θερμίδες και όμως πεντανόστιμα και λαχταριστά, ό,τι πρέπει για το γραφείο

Συστατικά

  • 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης
  • 2 - 3 μέτρια μανιτάρια, χωρίς τα «ποδαράκια», σκουπισμένα με νοτισμένο πανί, σε λεπτά φετάκια
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
  • 40 γρ. κίτρινο τυρί με λίγα λιπαρά, σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.γ. μουστάρδα πικάντικη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη (ή 1/2 κ.γ. ξερή)
  • μερικά φύλλα από φρέσκο σπανάκι ή ρόκα ή άλλη πρασινάδα

Τρόπος παρασκευής
  • Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το λάδι, το λεμόνι, το κρεμμυδάκι, τη ρίγανη και αλατοπίπερο.
  • Με το μισό μείγμα αλείφουμε τη 1 φέτα ψωμί και το υπόλοιπο το ανακατεύουμε με τα μανιτάρια.
  • Βάζουμε στην αλειμμένη φέτα τα φύλλα του σαλατικού, από πάνω το τυρί, τα μανιτάρια και κλείνουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμιού.
  • Φροντίζουμε να ακολουθήσουμε αυτήν τη σειρά, ώστε η υγρασία των μανιταριών να νοτίσει το ψωμί.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου