ΜΕΝΟΥ

Pages

Ταλιατέλες με ροκφόρ και κρέμα γάλακτος


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Το λιωμένο τυρί και η κρέμα γάλακτος δίνουν απίθανη γεύση στα ζυμαρικά...

Υλικά

  • 500 γραμμάρια ταλιατέλες
  • 80 γραμμάρια ροκφόρ
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 80 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 500 γραμμάρια μπρόκολο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Λίγα καρύδια για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και το αφήνουμε να βράσει.
  • Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο και το ζεματάμε για λίγα λεπτά.
  • Το βγάζουμε και το στραγγίζουμε για να φύγουν τα νερά.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο.
  • Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
  • Προσθέτουμε το μπρόκολο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα λίγα λεπτά ακόμη.
  • Λίγο πριν ολοκληρωθεί το σοτάρισμα, αλατοπιπερώνουμε.
  • Στο σημείο αυτό, βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με λίγο αλάτι και περιμένουμε να αρχίσει να βράζει.
  • Τότε, όταν δηλαδή το νερό αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα τις ταλιατέλες και τις ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να μην κολλήσουν.
  • Τις αφήνουμε να βράσουν για 6 λεπτά περίπου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
  • Τις ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Λιώνουμε με ένα πιρούνι το ροκφόρ.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα σοταρισμένα λαχανικά, το ροκφόρ, το πεκορίνο και το μισό κουκουνάρι και τα ανακατεύουμε με τις ταλιατέλες.
  • Περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε ξανά σε χαμηλή φωτιά για να λιώσουν τα τυριά.
  • Σερβίρουμε μοιράζοντας τις ταλιατέλες σε 6 πιάτα, με αυτά τα υλικά θα μας βγουν μερίδες για 6 άτομα.
  • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κουκουνάρι μαζί με λίγα καρύδια και σερβίρουμε.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου