ΜΕΝΟΥ

Pages

Γεμιστά ψωμάκια με τσένταρ, γραβιέρα και μπέικον



Ένα εύκολο και γρήγορο συνοδευτικό για το τραπέζι σας.







 



Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : για 8 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για τα ψωμάκια
  • 140 γρ. ένταμ, τριμμένο
  • 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 50 γρ. μπέικον, ψημένο και ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 40 γρ. αβγό
  • 40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 8 ψωμάκια

Εκτέλεση
Για τα ψωμάκια
  • Κόβουμε τα ψωμάκια στο επάνω μέρος τους και αδειάζουμε την εσωτερική τους ψίχα.
  • Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε το ένταμ, το τσένταρ, τη γραβιέρα και το μπέικον. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε τα τυριά καλά, ώστε να έχουμε μια ομοιόμορφη κατανομή.
  • Σ' ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την κρέμα, τα αβγά και τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
  • Τοποθετούμε τα ψωμάκια σ' ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα γεμίζουμε με τα τυριά. Περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας προσεκτικά, ώστε να γεμίσουν τα ψωμάκια μέχρι το εσωτερικό τους.
  • Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε στους 180° C μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου