Συνταγή : Chefoulis
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 30΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κιλό σουπιές
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
- 1 φλυτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένες ντομάτες
- Αλάτι - πιπέρι
- 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι
- 4 φλυτζάνια τσαγιού ζεστό νερό
Εκτέλεση
- Αφαιρούμε από τις σουπιές το “δόντι” , το κόκκαλο , ξεπλένουμε πολύ καλά το μελάνι.Τις πλένουμε πολλές φορές και τις κόβουμε σε ροδέλες .
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και ρίχνουμε και τις σουπιές.Τις αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό τους. Όταν δούμε ότι αρχίζουν να τσιγαρίζονται, σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και βράζουμε για 15-20 λεπτά. Μόλις μαλακώσουν οι ντομάτες ρίχνουμε το ρύζι, το νερό και το αλατοπιπερώνουμε.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να τραβήξει το ρύζι τα υγρά του.
Πηγή - Chefoulis
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου