ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπαγγέτι με μοσχάρι ψητό, παρμεζάνα και ντοματίνια



Φανταστική συνταγή ζυμαρικών που θα σας ξετρελάνει.












Συνταγή :  Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 500 γρ. κρέας μοσχαρίσιο (μπριζόλα ή καρδιά κιλότου)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κότας
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
  • 1/4 φλιτζανιού κρασί λευκό
  • 1/2 κουτ. γλυκού φασκόμηλο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Κόβουμε το κρέας σε λωρίδες πάχους 2 εκατοστών και το αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τον χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία και τα σουρώνουμε. 
  • Τοποθετούμε σε μικρή κατσαρόλα το τυρί μαζί με τον ζωμό και το γάλα και τα σιγοβράζουμε μέχρι να πάρουν τη μορφή παχύρρευστης κρέμας. Ταυτόχρονα βάζουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει καλό χρώμα. 
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματίνια και το φασκόμηλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι. 
  • Προσθέτουμε την κρέμα τυριού, ανακατεύουμε, βάζουμε μπόλικο πιπέρι και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου