Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου.
Μερίδες : για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, ψήσιμο 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Yλικά
Για τη ζύμη
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κουτ. σούπας νερό
Για τη γέμιση
- 180 γρ. μπέικον κομμένο σε κυβάκια
- 250 γρ. κεφαλογραβιέρα και γραβιέρα (τριμμένες)
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κρόκους αβγών
- 350 ml κρέμα γάλακτος
- 4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- βούτυρο για την ταρτιέρα
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Tρίβουμε με το χέρι μας το βούτυρο με το αλεύρι σε ένα μπολ μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα. Προσθέτουμε το νερό και δουλεύουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή και να μην κολλάει στα δάχτυλα.
- Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε φύλλο. Bουτυρώνουμε την ταρτιέρα, απλώνουμε το φύλλο και το τρυπάμε με ένα πιρούνι.
- Pοδίζουμε το μπέικον χωρίς λάδι ή βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει.
- Στρώνουμε πάνω στη ζύμη το μπέικον, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το πιπέρι και την πασπαλίζουμε με τα τυριά.
- Xτυπάμε τους κρόκους με την κρέμα και περιχύνουμε την τάρτα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου