ΜΕΝΟΥ

Pages

Κις Λορέν (ver.01)


Φανταστικά ταρτάκια που θα σας ξετρελάνουν.












Συνταγή :  Δημήτρης Ανδρέου.
Μερίδες : για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 20΄, ψήσιμο 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Yλικά
Για τη ζύμη
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουτ. σούπας νερό
 
Για τη γέμιση
  • 180 γρ. μπέικον κομμένο σε κυβάκια
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα και γραβιέρα (τριμμένες)
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κρόκους αβγών
  • 350 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • βούτυρο για την ταρτιέρα
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο 
 
Εκτέλεση
  • Tρίβουμε με το χέρι μας το βούτυρο με το αλεύρι σε ένα μπολ μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα. Προσθέτουμε το νερό και δουλεύουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή και να μην κολλάει στα δάχτυλα. 
  • Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε φύλλο. Bουτυρώνουμε την ταρτιέρα, απλώνουμε το φύλλο και το τρυπάμε με ένα πιρούνι. 
  • Pοδίζουμε το μπέικον χωρίς λάδι ή βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. 
  • Στρώνουμε πάνω στη ζύμη το μπέικον, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το πιπέρι και την πασπαλίζουμε με τα τυριά. 
  • Xτυπάμε τους κρόκους με την κρέμα και περιχύνουμε την τάρτα. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου