Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για την μπρουσκέτα με μελιτζάνες και ξινομυζήθρα
- 100 γρ. Ελαιόλαδο
- 140 γρ. Μελιτζάνες, κομμένες σε μικρά καρέ
- 45 γρ. Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 10 γρ. Σκόρδο
- 65 γρ. Ντομάτες λιαστές, κομμένες σε λεπτά καρέ
- 110 γρ. Πιπεριές κόκκινες, ψητές, κομμένες σε καρέ
- 20 γρ. Ελιές καλαμών, φιλέτο
- 15 γρ Ξύδι κρέμα μπαλσάμικο
- 2 γρ. Βασιλικός, ψιλοκομμένος
- 200 γρ. Ξινομυζήθρα
- Ψωμί χωριάτικο, κομμένο σε φέτες πάχους ½ εκ.
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Για την μπρουσκέτα με μελιτζάνες και ξινομυζήθρα
- Σ’ ένα ταψί στρώνουμε τις φέτες του ψωμιού. Κόβουμε τη μία σκελίδα σκόρδου στη μέση, τρίβουμε τις φέτες ψωμιού και τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά , προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και αλατίζουμε.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στο τηγάνι, συνεχίζοντας το μαγείρεμα μέχρι να μυρίσει. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σ’ ένα μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα της μελιτζάνας να μαριναριστεί για 1 ώρα περίπου.
- Στρώνουμε το μείγμα της μελιτζάνας και τη ξινομυζήθρα πάνω στις φέτες του ψωμιού και σερβίρουμε.
Πηγή - Γιάννης Λουκάκος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου