ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο και σως σουμπίζ

Απολαυστικό και μυρωδάτο πιάτο με λαχταριστό κοτόπουλο μαγειρεμένο με κρασί και γαρνιτούρα από πατάτες και κρεμμύδια






Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 90΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Δύσκολη.


Υλικά
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 8 μπούτια κοτόπουλου
  • 800 γραμμάρια πατάτες baby κομμένες στη μέση
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο 12 φέτες
  • 1 κεφάλι σκόρδο καθαρισμένη
  • 400ml ζωμό κοτόπουλου
  • 240ml λευκό κρασί
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δενδρολίβανο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο φασκόμηλο
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τη σως σουμπίζ
  • 1 φλιτζάνι από το ζουμί του ψητού
  • ½ κούπα μαγειρεμένο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετήστε τη σχάρα στη μέση του φούρνου. Στη συνέχεια αλατοπιπερώστε τα μπουτάκια κοτόπουλου και αφήνετε στην άκρη.
  • Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά το βούτυρο με το ελαιόλαδο.
  • Όταν το βούτυρο κάψει, προσθέστε τα μπουτάκια κοτόπουλου. Σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Αφού σοτάρετε όλα τα μπουτάκια αφαιρέστε τα από το τηγάνι και τοποθετήστε τα σε ένα ξεχωριστό μπολ.
  • Γυρίστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και ρίξτε στο τηγάνι τον ζωμό κοτόπουλου μαζί με το κρασί ανακατεύοντας καλά.
  • Σε ένα πυρέξ απλώστε ομοιόμορφα τις πατάτες baby κομμένες στη μέση μαζί με το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
  • Τοποθετήστε τα μπουτάκια κοτόπουλου πάνω από τις πατάτες. Ρίξτε πάνω από το κοτόπουλο το μείγμα με τον ζωμό κοτόπουλου.
  • Πασπαλίστε με το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το φασκόμηλο, με αλάτι και πιπέρι.
  • Τοποθετήστε το ταψί στο κέντρο του φούρνου και ψήστε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
  • Στη συνέχεια αυξήστε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και ψήνετε για 30 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει.
  • Τέλος αφαιρέστε από τον φούρνο και σερβίρετε με τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τη σως σουμπίζ.

Για τη σως σουμπίζ
  • Βγάλτε το κοτόπουλο και τα λαχανικά, από ταψί.
  • Σουρώνετε από σινουά το ζουμί από το ταψί και το ρίχνετε στο τηγάνι.
  • Ζεσταίνετε σε μέτρια προς χαμηλή εστία.
  • Τοποθετήστε μαγειρεμένα κρεμμύδια σε ένα μούλτι και χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.
  • Περνάτε από σινουά (σίτα) και το μείγμα κρεμμυδιού. Ρίξτε το στο τηγάνι και μαγειρεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Μόλις αρχίζει και βράζει το μείγμα χαμηλώνετε τη φωτιά.
  • Αφαιρέστε το τηγάνι από την εστία και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας κρύο βούτυρο. 
  • Ανακατέψτε σιγά-σιγά μέχρι να ενσωματωθεί με τη σάλτσα. Προσθέστε δεύτερη κουταλιά βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου