ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο πικάντικο με νουντλς


Φανταστική συνταγή για το Κυριακάτικο τραπέζι σας.












Συνταγή :  Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 600 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες
  • 500 γρ. μπρόκολο
  • 300 γρ. νουντλς από ρύζι
  • 1½ φλιτζάνι ζωμό κότας
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 πιπεριά κόκκινη καυτερή ψιλοκομμένη
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού μείγμα 5 μπαχαρικών
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι

Eκτέλεση
  • Καλύπτουμε τα νούντλς με κρύο νερό και τα αφήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και τα κρατάμε. Ανακατεύουμε καλά σε μπολ το κοτόπουλο με το κορν φλάουρ, το μείγμα 5 μπαχαρικών και το αλάτι. 
  • Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τη μία κουταλιά ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κοτόπουλο. 
  • Αφήνουμε για 4-5 λεπτά να ψηθεί και το βγάζουμε. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τον ζωμό, τη σόγια σος, το μέλι και μαγειρεύουμε για 2 άλλα λεπτά. 
  • Σερβίρουμε με τα νουντλς και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου