Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 600 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες
- 500 γρ. μπρόκολο
- 300 γρ. νουντλς από ρύζι
- 1½ φλιτζάνι ζωμό κότας
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 1 πιπεριά κόκκινη καυτερή ψιλοκομμένη
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας σόγια σος
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 1 κουτ. γλυκού μείγμα 5 μπαχαρικών
- 1 κουτ. σούπας αλάτι
Eκτέλεση
- Καλύπτουμε τα νούντλς με κρύο νερό και τα αφήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και τα κρατάμε. Ανακατεύουμε καλά σε μπολ το κοτόπουλο με το κορν φλάουρ, το μείγμα 5 μπαχαρικών και το αλάτι.
- Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τη μία κουταλιά ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κοτόπουλο.
- Αφήνουμε για 4-5 λεπτά να ψηθεί και το βγάζουμε. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τον ζωμό, τη σόγια σος, το μέλι και μαγειρεύουμε για 2 άλλα λεπτά.
- Σερβίρουμε με τα νουντλς και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου