Φοβερή γκουρμεδιά που απογειώνει τον ουρανίσκο και διατηρεί τα φιλέτα μας ζουμερά!
Υλικά
Εκτέλεση
Στα ποτήρια μας
Πηγή - γαστρονόμος
Συνταγή : Γαστρονόμος.
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, ψήσιμο περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 700 - 800 γρ. φιλέτο από στήθος γαλοπούλας σε 4 κομμάτια, που ζητάμε από τον κρεοπώλη να τα χτυπήσει, ώστενα γίνουν πιο λεπτά (ιδανικά πρέπει να αποκτήσουν πάχος περίπου 1,5 εκ.)
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, κατά προτίμηση απαλή
- 8 φέτες ζαμπόν, κατά προτίμηση καπνιστό από μπούτι
- 300 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας, κομμένη σε λεπτές φέτες πάχους περίπου 3 - 4 χλστ.
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες
- 1 κουτ. γλυκού κάρι, σε σκόνη
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 200° C. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το κάρι και αλατοπίπερο και αλείφουμε με το μείγμα τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές.
- Τα βάζουμε σε μέτριο ταψί και ψήνουμε για περίπου 7 - 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε ομοιόμορφα, πάνω στα φιλέτα, την ντομάτα, το ζαμπόν και από πάνω το τυρί.
- Ξαναβάζουμε στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.
- Ξεφουρνίζουμε, μοιράζουμε στα πιάτα και σερβίρουμε αμέσως μαζί με πράσινη σαλάτα.
Στα ποτήρια μας
- Ενα ωραίο λευκό κρασί με μέτριο σώμα και αρωματική ένταση. Ενα Σαββατιανό από τον αμπελώνα των Μεσογείων.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου