ΜΕΝΟΥ

Pages

Φιλέτα κοτόπουλου με τυρί, ζαμπόν και ντομάτα στο φούρνο

Φοβερή γκουρμεδιά που απογειώνει τον ουρανίσκο και διατηρεί τα φιλέτα μας ζουμερά!








Συνταγή : Γαστρονόμος.
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, ψήσιμο περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 700 - 800 γρ. φιλέτο από στήθος γαλοπούλας σε 4 κομμάτια, που ζητάμε από τον κρεοπώλη να τα χτυπήσει, ώστενα γίνουν πιο λεπτά (ιδανικά πρέπει να αποκτήσουν πάχος περίπου 1,5 εκ.)
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, κατά προτίμηση απαλή
  • 8 φέτες ζαμπόν, κατά προτίμηση καπνιστό από μπούτι
  • 300 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας, κομμένη σε λεπτές φέτες πάχους περίπου 3 - 4 χλστ.
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι, σε σκόνη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 200° C. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το κάρι και αλατοπίπερο και αλείφουμε με το μείγμα τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές. 
  • Τα βάζουμε σε μέτριο ταψί και ψήνουμε για περίπου 7 - 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε ομοιόμορφα, πάνω στα φιλέτα, την ντομάτα, το ζαμπόν και από πάνω το τυρί. 
  • Ξαναβάζουμε στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει. 
  • Ξεφουρνίζουμε, μοιράζουμε στα πιάτα και σερβίρουμε αμέσως μαζί με πράσινη σαλάτα.

Στα ποτήρια μας
  • Ενα ωραίο λευκό κρασί με μέτριο σώμα και αρωματική ένταση. Ενα Σαββατιανό από τον αμπελώνα των Μεσογείων.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου