Φέτος η Αποκριά θα είναι καυτερή με σουβλάκια και κεμπάπ από μοσχάρι.
Υλικά
Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σάλτσα
Μπιφτέκια
Στα ποτήρια μας
Πηγή - γαστρονόμος
Συνταγή : Περικλής Κοσκινάς.
Μερίδες : για 4 άτομα (8 τεμ.)
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 30΄, αναμονή 1 ώρα, μαγείρεμα 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 900 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά (κατά προτίμηση λιπαρή)
- 1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου
- 3 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
- 4 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
- 350 γρ. ντοματάκια από κονσέρβα, ψιλοκομμένα στον πολυκόφτη που διαθέτουμε
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη 2 κουτ. γλυκού κόλιανδρος ξερός, σε σκόνη
- 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 2 κουτ. σούπας worcestershire sauce (πικάντικο άρτυμα που βρίσκουμε συσκευσμένο σε μπουκαλάκια στα σούπερ μάρκετ)
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
- 150 ml ξίδι
- 150 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 κουτ. γλυκού τσίλι, σε σκόνη
Για το σερβίρισμα
- 8 πίτες για σουβλάκια 6 - 8 καυτερές πιπεριές τουρσί, καλά στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές ροδέλες λίγα πατατάκια σε στικς ή σπιτικές τηγανητές πατάτες
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τα μπέργκερ και τα ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, για να σφίξει. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα μπάρμπεκιου.
Σάλτσα
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1/2 ώρα, μέχρι να «δέσει».
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Μπιφτέκια
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C στη λειτουργία του αέρα και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
- Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε 8 μεγάλα, μακρουλά μπιφτέκια σαν κεμπάπ.
- Τα αραδιάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 10 - 12 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου.
- Βγάζουμε τα μπιφτέκια και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο ταψί απλώνουμε τις πίτες, τις λαδώνουμε ελαφρώς και τις ψήνουμε για περίπου 1 λεπτό, ίσα να ζεσταθούν.
- Βγάζουμε τις πίτες από το φούρνο, απλώνουμε σε καθεμία λίγη από τη σάλτσα, το μπιφτέκι και μοιράζουμε τις πιπεριές και τις πατάτες.
- Τυλίγουμε, αν θέλουμε, την πίτα και σερβίρουμε.
Στα ποτήρια μας
- Δροσερές σκουρόχρωμες μπίρες stout.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου