Συνταγή : Ευη Παπαδοπούλου
Μερίδες : για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 30΄, αναμονή 30΄, μαγείρεμα 25΄+ 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για τη βάση της τάρτας
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
- 125 γρ. βούτυρο αγελαδινό, παγωμένο από το ψυγείο και κομμένο σε κύβους
- 2 κρόκους αβγού
- 2 κουτ. σούπας νερό κρύο
Για τη γέμιση της τάρτας
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
- 1 αβγό
- 200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 250 γρ. γλυκό πουρέ κάστανο (θα τον βρείτε στα σουπερμάρκετ)
Για το γαρνίρισμα
- λίγο κακάο και προαιρετικά μερικά μαρόν γλασέ
Eκτέλεση
- Βάζουμε σε μπολ ή στο πολυκοπτικό το αλεύρι, την άχνη και το βούτυρο και τρίβουμε μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε τους κρόκους και το κρύο νερό και πλάθουμε σε ζύμη. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC. Απλώνουμε τη ζύμη σε φόρμα για τάρτα ή σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο (με διάμετρο 23-25 εκ.) και την τρυπάμε παντού με πιρούνι.
- Απλώνουμε από πάνω ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, και γεμίζουμε το εσωτερικό της με ρύζι, φασόλια ή ρεβίθια.
- Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε το χαρτί μαζί με το ρύζι ή τα όσπρια και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
- Ρίχνουμε μέσα το αβγό που έχουμε πρώτα ανακατέψει με την κρέμα γάλακτος. Τέλος ενσωματώνουμε τον πουρέ κάστανο.
- Αδειάζουμε τη γέμιση στη ψημένη βάση της τάρτας, και ξαναβάζουμε στον φούρνο για περίπου 25 λεπτά.
- Σερβίρουμε την τάρτα σε θερμοκρασία δωματίου αφού τη γαρνίρουμε με ελάχιστο κοσκινισμένο κακάο και μερικά μαρόν γλασέ στο κέντρο του γλυκού.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου