ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψητός σολομός με σάλτσα ντομάτας


Ένα gourmet πιάτο στο τραπέζι σας.









Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • φρέσκο εστραγκόν
  • κάπαρη
  • ξύσμα λάιμ
  • 1 πακέτο ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 4 φιλέτα σολομού
  • φέτες λάιμ


Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
  • Σε ένα τετράγωνο ταψί, ρίχνουμε 1 κ.σ. εστραγκόν, 2 κ.σ. κάπαρη στραγγισμένη, 1/4 κ.γ. ξύσμα λάιμ, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
  • Τοποθετούμε το σολομό, με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  • Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200C για 15 λεπτά.
  • Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 20 ακόμα λεπτά.
  • Σερβίρουμε τη σάλτσα σε 4 πιάτα, τοποθετούμε από ένα φιλέτο σολομού στο καθένα και γαρνίρουμε με φέτες λάιμ.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου