Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 150 γρ. ψωμί χωρίς κόρα, κομμένο σε κομμάτια
- 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
- 1/2 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 4 αβγά
- 1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
- 250 γρ. μπρόκολο κομμένο σε κομμάτια
- 1 φλιτζάνι σπανάκι καθαρισμένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο
- 1/2 φλιτζάνι πιπεριά Φλωρίνης ψητή, από βάζο
- 1 ντομάτα σε λεπτές φέτες
- 2 κουτ. σούπας παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Μουσκεύουμε το ψωμί σε μπολ μαζί με τα δυο είδη γάλακτος και το σκόρδο. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη. Ζεσταίνουμε λίγο νερό, αλατίζουμε, βράζουμε το μπρόκολο για 4 λεπτά και σουρώνουμε.
- Χτυπάμε σε άλλο μπολ τα αβγά με τη φέτα για 2 λεπτά, προσθέτουμε το ψωμί μαζί με το γάλα και το θυμάρι και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
- Αλείφουμε ένα ταψί με το ελαιόλαδο, βάζουμε στο μπολ με τα αβγά όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τις ντομάτες και το τυρί) και αλατοπιπερώνουμε.
- Στρώνουμε το μείγμα στο ταψί. Απλώνουμε τις ντομάτες, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε για 50 λεπτά μέχρι να σφίξει και να πάρει καλό χρώμα. Αφήνουμε να σταθεί για 8 λεπτά, πριν σερβίρουμε.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου