ΜΕΝΟΥ

Pages

Πουτίγκα με μπρόκολο, σπανάκι, φέτα και πιπεριές



Μοναδική συνταγή με λαχανικά που θα σας ενθουσιάσει.












Συνταγή :  Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 150 γρ. ψωμί χωρίς κόρα, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
  • 250 γρ. μπρόκολο κομμένο σε κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι σπανάκι καθαρισμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο
  • 1/2 φλιτζάνι πιπεριά Φλωρίνης ψητή, από βάζο
  • 1 ντομάτα σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. σούπας παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Μουσκεύουμε το ψωμί σε μπολ μαζί με τα δυο είδη γάλακτος και το σκόρδο. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη. Ζεσταίνουμε λίγο νερό, αλατίζουμε, βράζουμε το μπρόκολο για 4 λεπτά και σουρώνουμε. 
  • Χτυπάμε σε άλλο μπολ τα αβγά με τη φέτα για 2 λεπτά, προσθέτουμε το ψωμί μαζί με το γάλα και το θυμάρι και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. 
  • Αλείφουμε ένα ταψί με το ελαιόλαδο, βάζουμε στο μπολ με τα αβγά όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τις ντομάτες και το τυρί) και αλατοπιπερώνουμε. 
  • Στρώνουμε το μείγμα στο ταψί. Απλώνουμε τις ντομάτες, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε για 50 λεπτά μέχρι να σφίξει και να πάρει καλό χρώμα. Αφήνουμε να σταθεί για 8 λεπτά, πριν σερβίρουμε.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου