ΜΕΝΟΥ

Pages

Πιπεριές γεμιστές με κινοα


Μία συνταγή με υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών



Το πιάτο αυτό μπορεί να διατηρηθεί καλά στην κατάψυξη. 
Η κινόα έχει όλα τα καλά της ολικής άλεσης μαζί με υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών.





Υλικά για 8 άτομα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τεμαχισμένο (1 φλιτζ.)
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 μίσχοι σέλερι ψιλοκομμένοι (1/2 φλιτζ.)
  • 1 κουταλιά κύμινο τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (2 κουταλάκια)
  • 500 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο, αποψυγμένο και στραγγισμένο
  • 2 κονσέρβες των 400 γρ. τεμαχισμένες ντομάτες στραγγισμένες (φυλάμε το χυμό τους)
  • 1 κονσέρβα των 400 γρ. μαύρα φασόλια ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • ? φλιτζ. κινόα
  • 3 μεγάλα καρότα τριμμένα (1,5 φλιτζ.)
  • 1,5 φλιτζ. τριμμένο τυρί τσένταρ χαμηλών λιπαρών ή άλλο λευκό μαλακό τυρί
  • 4 μεγάλες κόκκινες πιπεριές κομμένες κατά μήκος χωρίς τις εσωτερικές νευρώσεις.


~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. 
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σέλερι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. 
  • Προσθέτουμε το κύμινο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. 
  • Ρίχνουμε ανακατεύοντας το σπανάκι και τις στραγγισμένες ντομάτες. 
  • Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο υγρό.
  • Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα φασόλια, την κινόα, τα καρότα και 2 φλιτζ. νερό.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε να πάρει βράση. 
  • Καταβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κινόα. 
  • Ρίχνουμε ανακατεύοντας 1 φλιτζ. τυρί και βάζουμε αλατοπίπερο, αν θέλουμε.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 C. Ρίχνουμε το χυμό από τις ντομάτες σε ένα ταψί.
  • Γεμίζουμε τις μισές πιπεριές με 3/4 φουσκωτό φλιτζ. από το μίγμα κινόα και τις βάζουμε στο ταψί. 
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα. 
  • Ξεσκεπάζουμε, πασπαλίζουμε κάθε μισή πιπεριά με 1 κουταλιά από το υπόλοιπο τυρί. 
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη ή μέχρι οι γεμιστές πιπεριές να σκουρύνουν από πάνω. Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε για 5 λεπτά. 
  • Tις μεταφέρουμε σε πιάτα σερβιρίσματος και τις περιχύνουμε με τους χυμούς από το ταψί, πριν σερβίρουμε.


Πηγή - yumyum.gr