Μία συνταγή με υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών
Το πιάτο αυτό μπορεί να διατηρηθεί καλά στην κατάψυξη.
Η κινόα έχει όλα τα καλά της ολικής άλεσης μαζί με υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών.
Υλικά για 8 άτομα
- 1 μέτριο κρεμμύδι τεμαχισμένο (1 φλιτζ.)
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 2 μίσχοι σέλερι ψιλοκομμένοι (1/2 φλιτζ.)
- 1 κουταλιά κύμινο τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (2 κουταλάκια)
- 500 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο, αποψυγμένο και στραγγισμένο
- 2 κονσέρβες των 400 γρ. τεμαχισμένες ντομάτες στραγγισμένες (φυλάμε το χυμό τους)
- 1 κονσέρβα των 400 γρ. μαύρα φασόλια ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- ? φλιτζ. κινόα
- 3 μεγάλα καρότα τριμμένα (1,5 φλιτζ.)
- 1,5 φλιτζ. τριμμένο τυρί τσένταρ χαμηλών λιπαρών ή άλλο λευκό μαλακό τυρί
- 4 μεγάλες κόκκινες πιπεριές κομμένες κατά μήκος χωρίς τις εσωτερικές νευρώσεις.
~ ¤ ~
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σέλερι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το κύμινο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε ανακατεύοντας το σπανάκι και τις στραγγισμένες ντομάτες.
- Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο υγρό.
- Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα φασόλια, την κινόα, τα καρότα και 2 φλιτζ. νερό.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Καταβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κινόα.
- Ρίχνουμε ανακατεύοντας 1 φλιτζ. τυρί και βάζουμε αλατοπίπερο, αν θέλουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 C. Ρίχνουμε το χυμό από τις ντομάτες σε ένα ταψί.
- Γεμίζουμε τις μισές πιπεριές με 3/4 φουσκωτό φλιτζ. από το μίγμα κινόα και τις βάζουμε στο ταψί.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα.
- Ξεσκεπάζουμε, πασπαλίζουμε κάθε μισή πιπεριά με 1 κουταλιά από το υπόλοιπο τυρί.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη ή μέχρι οι γεμιστές πιπεριές να σκουρύνουν από πάνω. Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε για 5 λεπτά.
- Tις μεταφέρουμε σε πιάτα σερβιρίσματος και τις περιχύνουμε με τους χυμούς από το ταψί, πριν σερβίρουμε.
Πηγή - yumyum.gr