ΜΕΝΟΥ

Pages

Εύκολη μαρμελάδα βατόμουρο


Κλασική μαρμελάδα στην στιγμή.


Χρόνος Προετοιμασίας 30'





Υλικά
  • 375 γρ. βατόμουρα
  • 50 ml νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη

~ ¤ ~


Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα βατόμουρα και το νερό.
  • Αφήνουμε τα υλικά μας να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να βγάλουν τα αρώματα και το ζωμό τους τα βατόμουρα.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συχνά.Αφήνουμε το μίγμα μας να βράσει για ακόμη 10 λεπτά.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και μεταφέρουμε τη μαρμελάδα μας σε ένα γυάλινο δοχείο.
  • Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει και έπειτα την καλύπτουμε με το καπάκι του δοχείου.
  • Διατηρούμε τη μαρμελάδα στο ψυγείο για 2 έως 3 εβδομάδες.

Πηγή - cookbox.gr