Κλασική μαρμελάδα στην στιγμή.
Χρόνος Προετοιμασίας 30'
Υλικά
- 375 γρ. βατόμουρα
- 50 ml νερό
- 200 γρ. ζάχαρη
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα βατόμουρα και το νερό.
- Αφήνουμε τα υλικά μας να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να βγάλουν τα αρώματα και το ζωμό τους τα βατόμουρα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συχνά.Αφήνουμε το μίγμα μας να βράσει για ακόμη 10 λεπτά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και μεταφέρουμε τη μαρμελάδα μας σε ένα γυάλινο δοχείο.
- Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει και έπειτα την καλύπτουμε με το καπάκι του δοχείου.
- Διατηρούμε τη μαρμελάδα στο ψυγείο για 2 έως 3 εβδομάδες.
Πηγή - cookbox.gr