Γευστική τάρτα με σύκα για να συνοδεύσετε το καφέ σας.
Χρόνος Προετοιμασίας 30΄
Υλικά για 8 άτομα
Εκτέλεση
Πηγή - cookbox.gr
Χρόνος Προετοιμασίας 30΄
Υλικά για 8 άτομα
- 250 γρ. μπισκότα Digestive θρυμματισμένα
- 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 3 αυγά πολύ μεγάλα, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 150 γρ. ζάχαρη
- 410 ml. γάλα εβαπορέ
- ζελατίνα 15γρ.
- 60 ml νερό
- 7 κ.σ. καρυδόψιχα τριμμένη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
- γρ. σύκο 250γρ. φρέσκα ή κονσέρβα, κομμένα σε κύβους
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
- Σε ένα πυρέξ αναμιγνύουμε το θρυμματισμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε λίγο χυμό λεμόνι αν το μίγμα μας είναι πολύ ξερό.
- Απλώνουμε το μίγμα μας με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια του πυρέξ και πιέζουμε ώστε να έχει πάχος 2 χιλιοστά. Ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Σε ένα μεταλλικό μπολ που εφαρμόζει σε κατσαρόλα χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη.
- Ζεσταίνουμε το γάλα και το προσθέτουμε στο μίγμα με τους κρόκους.
- Τοποθετούμε το σκεύος πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μίγμα μας.
- Μουλιάζουμε την ζελατίνα σε παγωμένο νερό για 5 λεπτά και την προσθέτουμε στο ζεστό μίγμα με τους κρόκους.
- Προσθέτουμε και τους ξηρούς καρπούς, το εκχύλισμα αμυγδάλου και τα σύκα. Στην συνέχεια αποσύρουμε το σκεύος από την κατσαρόλα και αφήνουμε το μίγμα μας να κρυώσει.
- Χτυπάμε καλά τα ασπράδια να αφρατέψουν και τα προσθέτουμε στο μίγμα με τους κρόκους.
- Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μίγμα μας πάνω από το θρυμματισμένο μπισκότο, στο πυρέξ.
- Παγώνουμε καλά την τάρτα μας στο ψυγείο και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbox.gr