ΜΕΝΟΥ

Pages

Πανακότα βατόμουρο

Εύκολο και γρήγορο γλυκό με εξαιρετικά ζωντανή γεύση


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

 



Υλικά για 6-8 άτομα
  • Μισό λίτρο γάλα
  • Μισό κιλό κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • 250 γραμμάρια βατόμουρα πλημένα και πολτοποιημένα
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • Μία βανίλια κάψουλα
  • 100 γραμμάρια λικέρ amaretto


~ ¤ ~

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά, εκτός από τα φύλλα ζελατίνας και τοποθετούμε στη φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να βράσουν. 
  • Αποσύρουμε, μεταφέρουμε το μείγμα περιεχόμενο σε άλλο σκεύος και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας.
  • Ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα γάλακτος να κρυώσει. 
  • Τοποθετούμε το σκεύος της κρέμας γάλακτος μέσα σε άλλο με παγάκια για να παγώσει γρηγορότερα και να αποκτήσει το γλυκό καλύτερη υφή.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες.


Πηγή - sidagi.gr