Φρέσκια και μυρωδάτη τάρτα για όλες τις ώρες
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Υλικά για 4-6 άτομα
Εκτέλεση
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Υλικά για 4-6 άτομα
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 1 πακέτο ζύμη σφολιάτας εμπορίου
- 200 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη
- 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε φέτες
- 2 -3 κοταλιές γλυκού ρίγανη
- ανάλογο αλάτι και πιπέρι
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμός C.
- Κατόπιν λιώνουμε τη μαργαρίνη βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Αλείφουμε με τη μισή ποσότητα βουτύρου σε ένα ταψί και απλώνουμε τη σφολιάτα.
- Αφήνουμε ένα μικρό περιθώριο στα πλαϊνά του ταψιού και τρυπάμε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι για να μην μας φουσκώσει.
- Στη συνέχεια απλώνουμε τη ντομάτα, φέτα, κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ρίγανη.
- Πασπαλίζουμε με βασιλικό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει και να ροδίσει η τάρτα.
- Έπειτα το αφαιρούμε απ' το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, σερβίρετε.
Πηγή - sidagi.gr