ΜΕΝΟΥ

Pages

Μεσογειακή τάρτα με ντομάτα, φέτα και ρίγανη

Φρέσκια και μυρωδάτη τάρτα για όλες τις ώρες

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά





Υλικά για 4-6 άτομα
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 πακέτο ζύμη σφολιάτας εμπορίου
  • 200 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη
  • 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε φέτες
  • 2 -3 κοταλιές γλυκού ρίγανη
  • ανάλογο αλάτι και πιπέρι

~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμός C. 
  • Κατόπιν λιώνουμε τη μαργαρίνη βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία. 
  • Αλείφουμε με τη μισή ποσότητα βουτύρου σε ένα ταψί και απλώνουμε τη σφολιάτα. 
  • Αφήνουμε ένα μικρό περιθώριο στα πλαϊνά του ταψιού και τρυπάμε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι για να μην μας φουσκώσει.
  • Στη συνέχεια απλώνουμε τη ντομάτα, φέτα, κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ρίγανη. 
  • Πασπαλίζουμε με βασιλικό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει και να ροδίσει η τάρτα. 
  • Έπειτα το αφαιρούμε απ' το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, σερβίρετε.


Πηγή - sidagi.gr