Λαχταριστές πατάτες για το μεσημεριανό σας.
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 35 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
Eκτέλεση
Πηγή - ethnos.gr
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 35 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
- 8 πατάτες μέτριες καθαρισμένες
- 100 γρ. φέτα
- 1 πιπεριά κόκκινη καυτερή μικρή
- 1/4 φλιτζανιού γάλα εβαπορέ
- 2 φέτες μορταδέλα
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
- 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι σκόνη
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
~ ¤ ~
Eκτέλεση
- Κόβουμε τις πατάτες κατά μήκος σε σχήμα παραλληλόγραμμου.
- Ανοίγουμε προσεκτικά κατά μήκος τους ένα «τούνελ» με το εργαλείο που αδειάζουμε τα κολοκυθάκια.
- Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό κρύο νερό και τις βράζουμε για 15 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.
- Τις βγάζουμε από το νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Πασπαλίζουμε τις πατάτες με τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε.
- Χτυπάμε σε μικρό μπλέντερ τη φέτα με τη μορταδέλα, το γάλα και την πιπεριά μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
- Γεμίζουμε τις πατάτες, τις οποίες έχουμε τοποθετήσει όρθιες σε αντικολλητικό ταψάκι.
- Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, για 20 λεπτά περίπου.
Πηγή - ethnos.gr