Μία πρωτότυπη συνταγή για να απολαύσετε στο μεσημεριανό σας
Υλικά για 4 άτομα
- 8 αυγά
- 1 κουτί σπιτική ντομάτα απο τον τρίφτη Pummaro
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας Pummaro
- 120 ml. Άλτις κλασικό
- 350 γρ. απάκι
- 1 κ.σ. μίγμα λαχανικών και μυρωδικών Aromat Knorr
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 10 γρ. ζάχαρη περίπου 1/2 κ.γ.
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το καπνιστό χοιρινό σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά και ύστερα το διατηρούμε ζεστό σε ένα πιάτο.
- Στο ίδιο λάδι, ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμυδάκι, και αφού το σοτάρουμε για 1 λεπτό, προσθέτουμε το Pumaro και ένα κ.γ. πελτέ για να πάρει ωραίο χρώμα ο καγιανάς.
- Ανακατεύουμε την τομάτα με το κρεμμύδι, προσθέτουμε το Aromat και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να φύγουν σχεδόν όλα τα υγρά τους. Προσθέτουμε το σύγκλινο.
- Για τον καγιανά : χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ, τα αλατίζουμε και προθέτουμε τη ζάχαρη.
- Ρίχνουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα αδειάζουμε μέσα στο τηγάνι.
- Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι τα αυγά να σφίξουν.
- Σερβίρουμε τον καγιανά με ντομάτα και καπνιστό χοιρινό σε μια πιατέλα.
Πηγή - cookbox.gr