ΜΕΝΟΥ

Pages

Κινόα: η μητέρα των δημητριακών



Η Κινόα είναι η μητέρα τον δημητριακώ, μπορείτε να την μαγειρέψετε με κάρι, με ψητά λαχανικά, ως συνοδευτικό για ψητά ή κοκκινιστά, ως συστατικό μέσα σε σαλάτες ή ως ένα ελαφρύ γευστικό γλυκάκι, η κινόα είναι το νέο φαγητό που λατρέψεις!



Υλικά
  • 1 φλιτζάνι Κινόα
  • Ελαιόλαδο (προαιρετικό)
  • 2 φλυτζάνια νερό ή ζωμό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (προαιρετικό)

Εργαλεία
  • Σουρωτήρι
  • Κουτάλι
  • Κατσαρόλα με καπάκι

~ ¤ ~
 

Εκτέλεση
  • Η δοσολογία είναι παρόμοια με αυτή του ρυζιού. Για κάθε φλιτζάνι κινόα χρειάζεσαι 2 φίτζάνια νερό ή ζωμό.
  • Ξύπλυνε και στράγγισε καλά την κινόα πριν τη μαγειρέψεις ώστε να αφαιρεθεί φυσικά ή σαπωνίνη που περιέχει ο φλοιός της. Αν παραλείψεις αυτό το βήμα θα διατηρηθεί η έντονη πικράδα.
  • Για έξτρα γεύση μπορείς να τσιγαρίσεις λίγο την κινόα σε ελαιόλαδο πριν προσθέσεις το νεράκι ή το ζωμό. Εναλλακτικά, παραλείπεις αυτό το βήμα.
  • Μόλις το φαγητό πάρει βράση, ρίξε αλατάκι, χαμήλωσε τη φωτιά και συνέχισε το μαγείρεμα για 15 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Μετά από 15 λεπτά σβήσε τη φωτιά, αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι της εστίας και άφησε την με το καπάκι κλειστό για περίπου 5 λεπτά.
  • Μετά από 5 λεπτά αφαίρεσε το καπάκι κι η κινόα είναι έτοιμη για χρήση!

Έξτρα Tips - Πώς μπορείς να ενισχύσεις τη γεύση της;
  • Η κινόα γίνεται εξαιρετική όταν μαγειρευτεί σε ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου. 
  • Επίσης, δοκίμασε να προσθέσεις λίγο αλάτι – στη μύτη του κουταλιού – κατά το μαγείρεμα. Σκόρδο, δεντρολίβανο αι μαύρο πιπέρι ταιριάζουν επίσης δίνοντας άρωμα και γεύση.

Πηγή - womenonly.gr