ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα ζυμαρικών με φέτα και πιπεριές Φλωρίνης



 Γευστική σαλάτα ζυμαρικών για να συνοδεύσετε κάθε γεύμα σας.









Υλικά για 6 άτομα 
  • 500 γρ. φαρφάλες ή βίδες (φουζίλι)
  • 200 γρ. φέτα
  • 4 πιπεριές τύπου Φλωρίνης
  • 12 ελιές Καλαμών (προαιρετικά)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 2 σκ.σκόρδο
  • 1 κ.σ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. ξερή ρίγανη
  • 6 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξίδι
  • αλάτι, πιπέρι

~ ¤ ~


Εκτέλεση
  • Πλένουμε και σκουπίζουμε τις πιπεριές. 
  • Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο μαζί με τη μία σκ. σκόρδου, την οποία αφαιρούμε όταν ξανθύνει. 
  • Τηγανίζουμε τις πιπεριές μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. 
  • Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε. και τις χωρίζουμε σε στενές λωρίδες. 
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente και τα στραγγίζουμε καλά. 
  • Τα ανακατεύουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. 
  • Κόβουμε τη φέτα σε μικρά κυβάκια. 
  • Βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβουμε στη μέση ή σε μικρότερα κομματάκια. 
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το ξίδι, τη ρίγανη και την άλλη σκ. σκόρδου τριμμένη, αλάτι και πιπέρι. 
  • Σε μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με το λαδόξιδο που ετοιμάσαμε. 
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές, τη φέτα, τις ελιές, το βασιλικό και ανακατεύουμε προσεκτικά. 
  • Αφήνουμε 30' στο ψυγείο και σερβίρουμε.


Πηγή - athinorama.gr