Γευστική σαλάτα ζυμαρικών για να συνοδεύσετε κάθε γεύμα σας.
Υλικά για 6 άτομα
- 500 γρ. φαρφάλες ή βίδες (φουζίλι)
- 200 γρ. φέτα
- 4 πιπεριές τύπου Φλωρίνης
- 12 ελιές Καλαμών (προαιρετικά)
- 1 μέτριο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- 2 σκ.σκόρδο
- 1 κ.σ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. ξερή ρίγανη
- 6 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. ξίδι
- αλάτι, πιπέρι
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Πλένουμε και σκουπίζουμε τις πιπεριές.
- Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο μαζί με τη μία σκ. σκόρδου, την οποία αφαιρούμε όταν ξανθύνει.
- Τηγανίζουμε τις πιπεριές μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους.
- Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε. και τις χωρίζουμε σε στενές λωρίδες.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente και τα στραγγίζουμε καλά.
- Τα ανακατεύουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
- Κόβουμε τη φέτα σε μικρά κυβάκια.
- Βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβουμε στη μέση ή σε μικρότερα κομματάκια.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το ξίδι, τη ρίγανη και την άλλη σκ. σκόρδου τριμμένη, αλάτι και πιπέρι.
- Σε μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με το λαδόξιδο που ετοιμάσαμε.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές, τη φέτα, τις ελιές, το βασιλικό και ανακατεύουμε προσεκτικά.
- Αφήνουμε 30' στο ψυγείο και σερβίρουμε.
Πηγή - athinorama.gr