ΜΕΝΟΥ

Pages

Γκουακαμόλε

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Ethnos.gr
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 5΄, Αναμονή 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Γκουακαμόλε για τέλεια ντιπ

Υλικά

  • 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτ. σούπας καυτερή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι χοντρό
  • 3 ώριμα αβοκάντο καθαρισμένα
  • 3 κουτ. σούπας ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτ. σούπας χυμό μοσχολέμονου (λάιμ)
  • 1 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο (προαιρετικά)

Eκτέλεση
  • Κόβουμε με ένα πιρούνι τα αβοκάντο και τα ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ ελαφρά μαζί με όλα τα υλικά.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να «δέσουν» οι γεύσεις, για μία ώρα περίπου.
  • Πρέπει, όμως, να σκεπάσουμε το μπολ, γιατί το αβοκάντο επηρεάζεται εύκολα από τον αέρα και μαυρίζει.

Πηγή - ethnos.gr