¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Ethnos.gr
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 5΄, Αναμονή 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1/2 κουτ. σούπας καυτερή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι χοντρό
- 3 ώριμα αβοκάντο καθαρισμένα
- 3 κουτ. σούπας ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κουτ. σούπας χυμό μοσχολέμονου (λάιμ)
- 1 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο (προαιρετικά)
Eκτέλεση
- Κόβουμε με ένα πιρούνι τα αβοκάντο και τα ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ ελαφρά μαζί με όλα τα υλικά.
- Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να «δέσουν» οι γεύσεις, για μία ώρα περίπου.
- Πρέπει, όμως, να σκεπάσουμε το μπολ, γιατί το αβοκάντο επηρεάζεται εύκολα από τον αέρα και μαυρίζει.
Πηγή - ethnos.gr