Αφράτα γλυκά κεκάκια με γεύση βανίλια για όλες τις ώρες!
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Υλικά για 4-6 άτομα
Για τα cupcakes
Για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Για τα cupcakes
Για την επικάλυψη
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Υλικά για 4-6 άτομα
Για τα cupcakes
- 3 αυγά
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 125 γραμμάρια φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (εσάνς)
- 150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 60 γραμμάρια γάλα
Για την επικάλυψη
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
- 1 ½ φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
~ ¤ ~
Εκτέλεση
Για τα cupcakes
- Προθερμάνατε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα ταψί με δώδεκα θέσεις με φορμάκια βάζουμε 12 χάρτινα φορμάκια.
- Έπειτα στη χαμηλή σκάλα του μίξερ ανακατεύετε το βούτυρο, τη βανίλια, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι και το γάλα, έως ότου αναμειχθούν για λίγο.
- Στη συνέχεια χτυπήστε το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα για 3 περίπου λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και να αποκτήσει ένα ωχρό χρώμα.
- Προσεκτικά με μεγάλες κουταλιές γεμίστε τις θέσεις στο ταψί και ψήστε τα κεκάκια για 15 περίπου λεπτά.
- Βγάλτε τα κέικ από το ταψί και αφήστε τα να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα, μαζί με το χαρτί.
- Βάλτε το γλάσο από πάνω μόνο αφού κρυώσουν εντελώς.
Για την επικάλυψη
- Στο μπολ του μίξερ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Μεταφέρετε σε σακούλα κορνέ και γαρνίρετε τα cupcakes.
Πηγή - sidagi.gr