Ένα καταπληκτικό ριζότο στο πιάτο σας.
Χρόνος Προετοιμασίας 10'
Υλικά για 4 άτομα
- 30 ml. ελαιόλαδο ( 2 κ.σ.)
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 300 γρ. ρύζι για ριζότο (Arborio ή Carnaroli)
- 120 ml λευκό κρασί
- 1200 ml νερό ( 5 φλ.τσ.)
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 1/2 καλαμπόκι μόνο τους σπόρους
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 30 γρ. βούτυρο ανάλατο προαιρετικά
- 10 φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισμα
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Βάζουμε το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράζει σε μέτρια φωτιά.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το σωτάρουμε για μισό λεπτό μέχρι να βγάλει τα αρώματα του.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατέυουμε καλά ώστε να πάει παντού το λάδι,το σωτάρουμε και αυτό για 2-3 λεπτά.
- Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε συνεχώς το ρύζι μας.
- Έπειτα απο 1-2 λεπτά το ρύζι θα έχει απορροφήσει τα υγρά και η κουτάλα μας θα αφήνει ίχνη στον πάτο της κατσαρόλας μας.
- Προσθέτουμε 1 φλ.τσ. απο το νερό που σιγοβράζει και μια πρέζα αλάτι.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να αφήνει η κουτάλα μας ίχνη στον πάτο της κατσαρόλας.
- Προσθέτουμε 1 φλ.τσ. νερό ακόμη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
- Μόλις απορροφηθεί και το δεύτερο φλυτζάνι νερό, τότε προσθέτουμε το καλαμπόκι και την πιπεριά. Βάζουμε ακόμη 1 φλ.τσ. απο το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με ακόμη ένα φλ.τσ. νερό και λίγο αλάτι ακόμη.
- Σε αυτό το σημείο το ρύζι μας θα πρέπει να είναι σχεδόν έτοιμο αλλά ακόμη αλ-ντέντε.
- Σε αυτό το σημείο θα προσθέσουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την παρμεζάνα .
- Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
- Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο ( αν χρησιμοποιούμε) και ανακατέυουμε.
- Γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού.
- Το ριζότο μας πρέπει να το σερβίρουμε σε μπολάκι και όχι σε πιάτο.
Πηγή - cookbox.gr