ΜΕΝΟΥ

Pages

Ριζότο με καλαμπόκι και πιπεριές


Ένα καταπληκτικό ριζότο στο πιάτο σας.



Χρόνος Προετοιμασίας 10'






Υλικά για 4 άτομα
  • 30 ml. ελαιόλαδο ( 2 κ.σ.)
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. ρύζι για ριζότο (Arborio ή Carnaroli)
  • 120 ml λευκό κρασί
  • 1200 ml νερό ( 5 φλ.τσ.)
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 1/2 καλαμπόκι μόνο τους σπόρους
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 30 γρ. βούτυρο ανάλατο προαιρετικά
  • 10 φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισμα

~ ¤ ~


Εκτέλεση
  • Βάζουμε το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράζει σε μέτρια φωτιά.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. 
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και το σωτάρουμε για μισό λεπτό μέχρι να βγάλει τα αρώματα του. 
  • Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατέυουμε καλά ώστε να πάει παντού το λάδι,το σωτάρουμε και αυτό για 2-3 λεπτά.
  • Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε συνεχώς το ρύζι μας. 
  • Έπειτα απο 1-2 λεπτά το ρύζι θα έχει απορροφήσει τα υγρά και η κουτάλα μας θα αφήνει ίχνη στον πάτο της κατσαρόλας μας. 
  • Προσθέτουμε 1 φλ.τσ. απο το νερό που σιγοβράζει και μια πρέζα αλάτι. 
  • Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να αφήνει η κουτάλα μας ίχνη στον πάτο της κατσαρόλας. 
  • Προσθέτουμε 1 φλ.τσ. νερό ακόμη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
  • Μόλις απορροφηθεί και το δεύτερο φλυτζάνι νερό, τότε προσθέτουμε το καλαμπόκι και την πιπεριά. Βάζουμε ακόμη 1 φλ.τσ. απο το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με ακόμη ένα φλ.τσ. νερό και λίγο αλάτι ακόμη.
  • Σε αυτό το σημείο το ρύζι μας θα πρέπει να είναι σχεδόν έτοιμο αλλά ακόμη αλ-ντέντε. 
  • Σε αυτό το σημείο θα προσθέσουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την παρμεζάνα . 
  • Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
  • Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο ( αν χρησιμοποιούμε) και ανακατέυουμε. 
  • Γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού.
  • Το ριζότο μας πρέπει να το σερβίρουμε σε μπολάκι και όχι σε πιάτο.


Πηγή - cookbox.gr