Πλούσια, χορταστική και άκρως φθινοπωρινή σαλάτα!
Προετοιμασία 15΄
Ψήσιμο 5΄
Υλικά για 4 με 6 μερίδες
Εκτέλεση
Πηγή - γαστρονόμος
Προετοιμασία 15΄
Ψήσιμο 5΄
Υλικά για 4 με 6 μερίδες
- 5 - 6 φλιτζ. τσαγιού ανάμεικτες πρασινάδες της αρεσκείας μας (λόλες, σαλάτες, αντίδια, άισμπεργκ, μαρούλια κ.λπ.)
- 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 1 - 2 ραπανάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε ψιλές φέτες ή τριμμένα
- 2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζ. τσαγιού ρώγες από λευκό σταφύλι (χωρίς κουκούτσια)
- 300 γρ. χαλούμι ή μαστέλο Χίου ή ταλαγάνι (ή άλλο σαγανοτύρι), σε μέτριους κύβους
- ελάχιστο λάδι για το τυρί
- Για τη σάλτσα
- 90 ml ελαιόλαδο
- 20 ml ξίδι από λευκό κρασί
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα (προτιμότερο πικάντικη)
- 1 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο
- 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα ακέρωτου λεμονιού
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Μόλις κάψει καλά, βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τους κύβους του τυριού.
- Τους σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν ευχάριστα από όλες τις πλευρές.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα σαλατικά μας με το ραπανάκι και το σταφύλι.
- Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά για τη σάλτσα και περιχύνουμε τη σαλάτα.
- Ανακατεύουμε καλά, σκορπίζουμε το ψημένο τυρί και σερβίρουμε αμέσως προτού μαραθεί η σαλάτα.
- Συνοδεύουμε με ψωμί (μπορούμε να το φρυγανίσουμε ελαφρώς) ή αραβικές πίτες (ψημένες για λίγα λεπτά στο φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανές).
Πηγή - γαστρονόμος