Εύκολο γλυκάκι για το πρωινό σας με απαλό άρωμα
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη βάση
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
Για τη βάση
Για τη γέμιση
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη βάση
- 1 συσκευασία μπισκότα σκληρά της επιλογής σας
- 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/3 φλιτζανιού βούτυρο, λειωμένο
Για τη γέμιση
- Ξύσμα από 1 λάιμ
- 1/2 φλιτζάνι χυμό λάιμ
- 4 ολόκληρoi κρόκοι αυγών
- 2 συσκευασίες τυρί κρέμα 200 γραμμαρίων η καθεμία
- 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
~ ¤ ~
Εκτέλεση
Για τη βάση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Στο μπλέντερ θρυμματίζετε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Ρίξτε τα σε ένα μπολ και ανακατεύετε μέσα τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο.
- Πατήστε με τη βάση ενός ποτηριού το μείγμα μπισκότου σε μια φόρμα για τάρτες και ψήνουμε για 5 λεπτά.
Για τη γέμιση
- Ανακατέψτε το ξύσμα λάιμ, χυμό λάιμ, και κρόκους αυγών σε ένα μπολ μίξερ.
- Προσθέστε στο ζαχαρούχο γάλα, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
- Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη βάση μπισκότου και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Βγάζουμε από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει, βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα έως 2 ώρες. Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Πηγή - sidagi.gr