Ένα φανταστικό ορεκτικό που θα σας ξετρελάνει.
Χρόνος Προετοιμασίας 10' και επιπλέον 30' στο ψυγείο
Υλικά
- 2 κρεμμύδια ξερά και γλυκά, καθαρισμένα
- 720 ml μπίρα ή 3 φλ.τσ.
- 1 κ.σ. ξίδι
- 300 ml. λάδι canola
- 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 70 γρ. καλαμποκάλευρο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι 1/2 κ.γ. για τα κρεμμύδια και 1/2 κ.γ. για το κουρκούτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/2 κ.γ. για τα κρεμμύδια και 1/4 κ.γ. για το κουρκούτι
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες πάχους ενός εκατοστού περίπου.
- Τοποθετούμε σε ένα μπόλ τις ροδέλες του κρεμμυδιού, 2 φλ.τσ. μπύρα, το ξύδι, 1/2 κ.γ. αλάτι και 1/2 κ.γ. πιπέρι.
- Καλύπτουμε το μπόλ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
- Δέν το αφήνουμε στο ψυγείο για περισσότερο απο δύο ώρες γιατί κινδυνεύουμε να μαλακώσουν αρκετά οι ροδέλες του κρεμμυδιού.
- Βάζουμε αρκετό λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα.Φροντίζουμε να βάλουμε τόσο λάδι ώστε να καλύπτει τις ροδέλες και να δημιουργεί βάθος 5 εκ. περίπου.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και περιμένουμε να κάψει το λάδι.
- Βγάζουμε το μπόλ με τα κρεμμύδια απο το ψυγείο και τα στραγγίζουμε.Τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
- Στο μεταξύ φτιάχνουμε και το κουρκούτι.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, 1/2 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. πιπέρι και τα 3/4 φλ.τσ. της υπόλοιπης μπύρας.Ανακατεύουμε και προσθέτουμε με ένα κουταλάκι και την υπόλοιπη μπύρα.
- Παίρνουμε την κάθε ροδέλα κρεμμυδιού και τη βυθίζουμε στο κουρκούτι.
- Τηγανίζουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα οι ροδέλες και να γίνουν τραγανές.
Πηγή - cookbox.gr