ΜΕΝΟΥ

Pages

Στήθη κοτόπουλου με γλυκολέμονο

Μία φανταστική γεύση για το βραδινό σας


Χρόνος Προετοιμασίας 20







Υλικά για 4 άτομα
  • 4 κ.σ. mayonnaise light Hellmann's
  • φρέσκο κόλιανδρο 2 κ.σ. ψιλοκομμένο
  • 20 ml φρέσκος χυμός γλυκολέμονο
  • Αλάτι 1/8 κ.γ. για την κρέμα και 1/2 κ.γ. για το άλειμμα
  • 30 ml. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. μπούκοβο
  • 1/4 κρεμμύδι ξερό μικρό,τριμμένο
  • 3/4 κ.γ. πάπρικα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/4 κ.γ.
  • 4 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση με το κόκκαλο και την πέτσα



~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Σε ένα μικρό ποτήρι ή μεταλλικό μπολ, αναμιγνύουμε τα συστατικά της κρέμας (τη μαγιονέζα, τον φρέσκο κόλιανδρο, τον χυμό του γλυκολέμονου και 1/8 κ.γ. αλάτι). Σκεπάζουμε και τη φυλάμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
  • Προετοιμάζουμε τη σχάρα για άμεσο και έμμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά (175 έως 230 0C).
  • Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε τα συστατικά του αλείμματος (το λάδι, το μπούκοβο, το κρεμμύδι, την πάπρικα, 1/2 κ.γ.αλάτι και το πιπέρι).
  • Χρησιμοποιώντας τα δάκτυλά μας, ανασηκώνουμε προσεκτικά την πέτσα από τα στήθη κοτόπουλου, χωρίς να την αποκολλήσουμε στο τμήμα κοντά στο στέρνο. 
  • Απλώνουμε ένα κ.γ. άλειμμα κάτω από την πέτσα σε όλη την επιφάνεια του κρέατος. 
  • Τοποθετούμε την πέτσα πίσω στη θέση της και απλώνουμε το υπόλοιπο άλειμμα ομοιόμορφα πάνω στα στήθη κοτόπουλου.
  • Καθαρίζουμε με τη βούρτσα τις σχάρες ψησίματος.
  • Ψήνουμε το κοτόπουλο, με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω, σε άμεση μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό, 3 με 5 λεπτά, έως ότου η πέτσα πάρει χρώμα. 
  • Γυρίζουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε σε έμμεση μέτρια φωτιά. 
  • Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε το κρέας για 20 έως 30 λεπτά, μέχρι να γίνει αδιαφανές σε όλη την επιφάνειά του, έως το κόκαλο.
  • Aπομακρύνουμε το από τη σχάρα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 3 έως 5 λεπτά.
  • Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστό, με την κρέμα.


Πηγή - cookbox.gr