Μία φανταστική γεύση για το βραδινό σας
Χρόνος Προετοιμασίας 20
Υλικά για 4 άτομα
Εκτέλεση
Πηγή - cookbox.gr
Χρόνος Προετοιμασίας 20
Υλικά για 4 άτομα
- 4 κ.σ. mayonnaise light Hellmann's
- φρέσκο κόλιανδρο 2 κ.σ. ψιλοκομμένο
- 20 ml φρέσκος χυμός γλυκολέμονο
- Αλάτι 1/8 κ.γ. για την κρέμα και 1/2 κ.γ. για το άλειμμα
- 30 ml. ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. μπούκοβο
- 1/4 κρεμμύδι ξερό μικρό,τριμμένο
- 3/4 κ.γ. πάπρικα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/4 κ.γ.
- 4 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση με το κόκκαλο και την πέτσα
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό ποτήρι ή μεταλλικό μπολ, αναμιγνύουμε τα συστατικά της κρέμας (τη μαγιονέζα, τον φρέσκο κόλιανδρο, τον χυμό του γλυκολέμονου και 1/8 κ.γ. αλάτι). Σκεπάζουμε και τη φυλάμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
- Προετοιμάζουμε τη σχάρα για άμεσο και έμμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά (175 έως 230 0C).
- Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε τα συστατικά του αλείμματος (το λάδι, το μπούκοβο, το κρεμμύδι, την πάπρικα, 1/2 κ.γ.αλάτι και το πιπέρι).
- Χρησιμοποιώντας τα δάκτυλά μας, ανασηκώνουμε προσεκτικά την πέτσα από τα στήθη κοτόπουλου, χωρίς να την αποκολλήσουμε στο τμήμα κοντά στο στέρνο.
- Απλώνουμε ένα κ.γ. άλειμμα κάτω από την πέτσα σε όλη την επιφάνεια του κρέατος.
- Τοποθετούμε την πέτσα πίσω στη θέση της και απλώνουμε το υπόλοιπο άλειμμα ομοιόμορφα πάνω στα στήθη κοτόπουλου.
- Καθαρίζουμε με τη βούρτσα τις σχάρες ψησίματος.
- Ψήνουμε το κοτόπουλο, με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω, σε άμεση μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό, 3 με 5 λεπτά, έως ότου η πέτσα πάρει χρώμα.
- Γυρίζουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε σε έμμεση μέτρια φωτιά.
- Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε το κρέας για 20 έως 30 λεπτά, μέχρι να γίνει αδιαφανές σε όλη την επιφάνειά του, έως το κόκαλο.
- Aπομακρύνουμε το από τη σχάρα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 3 έως 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστό, με την κρέμα.
Πηγή - cookbox.gr