ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάρτα με κρεμμύδια

Μία γευστική τάρτα που θα σας αφήσει άφωνους


Προετοιμασία: 40 λεπτά
Ψήσιμο: 35 λεπτά




Υλικά για 6-8 άτομα
Για την ζύμη
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κουτ. σούπας νερό
  • ελάχιστο αλάτι

Για την γέμιση
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 3 κρεμμύδια μεγάλα σε ροδέλες
  • 1 ½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 αβγά
  • 5 κλωναράκια μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι

~ ¤ ~

 
Εκτέλεση
  • Tρίβουμε με το χέρι μας το βούτυρο με το αλεύρι σε ένα μπολ μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα. 
  • Pίχνουμε το νερό, το αλάτι και δουλεύουμε τη ζύμη μέχρι να ομογενοποιηθεί και να μην κολλάει στα δάχτυλα. 
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με τον φαρδύ πλάστη, λαδώνουμε την ταρτιέρα και απλώνουμε καλά τη ζύμη, με τις άκρες να προεξέχουν. 
  • Tρυπάμε με ένα πιρούνι όλη την επιφάνεια της ζύμης. 
  • Σοτάρουμε το πράσο και τα κρεμμύδια σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν. 
  • Aλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό και τα κρεμμύδια ομοιόμορφα στην ταρτιέρα και πασπαλίζουμε με το τυρί. 
  • Xτυπάμε την κρέμα με τα αβγά και περιχύνουμε το μείγμα. 
  • Kόβουμε τη ζύμη που προεξέχει ή σχηματίζουμε έναν κόθρο στο χείλος της ταρτιέρας. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.



Πηγή - ethnos.gr