Δεν υπάρχουν πιο νόστιµα και εύκολα μπράουνις! Γίνονται γρήγορα χωρίς μίξερ!
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Υλικά για 4-6 άτομα (16 τεμ)
Εκτέλεση
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Υλικά για 4-6 άτομα (16 τεμ)
- 140 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο λιωμένο
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 75 γραμμάρια άγλυκο κακάο κοσκινισμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 μεγάλα αυγά ή 3 μικρά σε θερμοκρασία δωματίου
- 65 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 60 ml γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 85 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
~ ¤ ~
- Προθερμάνετε το φούρνο σε 165 βαθμούς και τοποθετήστε το ράφι στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.
- Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο ένα ταψί τετράγωνο 20 εκατ.
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο (μπορείτε να λιώσετε και το βούτυρο και στο φούρνο μικροκυμάτων).
- Αφαιρέστε το βούτυρο από τη φωτιά και ρίχνουμε σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το κοσκινισμένο κακάο και τη ζάχαρη.
- Στη συνέχεια προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές και γυαλιστερό μείγμα.
- Έπειτα προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ένα - ένα τα αυγά ανακατεύοντας πολύ καλά.
- Στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, σταγόνες σοκολάτας.
- Τέλος προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε πολύ καλά με τη σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα
- Χύστε το μείγμα στο ταψί και λειαίνετε το μείγμα με μια σπάτουλα.
- Ψήστε για περίπου 28-30 λεπτά.
- Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα μέχρι να κρυώσει καλά.
- Με αυτό τον τρόπο τα μπράουνις θα κοπούν πολύ εύκολα.
Πηγή - sidagi.gr