ΜΕΝΟΥ

Pages

Οι κόκκινοι κεφτέδες


Μία διαφορετική συνταγή για πατζαροκεφτεδες φούρνου.








Υλικά
  • 1 μάτσο παντζάρια μαζί με την πρασινάδα τους
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 καρότο
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. φέτα
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1 κουταλιά κύμινο
  • 4-5 κουταλιές νιφάδες βρώμης
  • αλάτι και πιπέρι


Για την σάλτσα γιαουρτιού
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • ψιλοκομμένο άνηθο
  • αλάτι και πιπέρι

~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Καθαρίστε τα παντζάρια από τα σκληρά σημεία, ξεφλουδίστε τα με τον αποφλοιωτή και τρίψτε τα στον χοντρό τρίφτη. 
  • Αλατίστε τα και αφήστε τα στο στραγγιστήρι για μισή ώρα.
  • Πλύνετε καλά τα φύλλα του παντζαριού και βάλτε για ένα λεπτό σε αλατισμένο νερό που βράζει. 
  • Τα βγάζετε, τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά, τα ψιλοκόβετε και τα βάζετε σε ένα μπολ.
  • Πιέστε καλά ανάμεσα στα χέρια σας τα παντζάρια να φύγουν τα πολλά νερά (όπως κάνουμε με τα κολοκυθάκια) και βάλτε τα στο μπολ με τα φύλλα τους.
  • Προσθέτετε στο μπολ το καρότο τριμμένο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και το κύμινο, τα δυο αυγά, την φέτα τριμμένη με τα χέρια, την βρώμη και αλάτι (με προσοχή, ήδη υπάρχει αρκετό στα παντζάρια) και πιπέρι. 
  • Ζυμώνετε καλά μέχρι η υφή του μίγματος να είναι τέτοια που να μπορείτε να πλάσετε κεφτέδες. 
  • Αν είναι πιο αραιό το μίγμα προσθέτετε λίγες νιφάδες βρώμης ακόμη.
  • Αφήνετε το μπολ για λίγο στα ψυγείο. 
  • Στρώνετε μια λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και με βρεγμένα χέρια φτιάχνετε τα κεφτεδάκια και τα αραδιάζετε στην λαμαρίνα. 
  • Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου (αναλόγως του μεγέθους τους). Στα μισά, τα γυρίζετε.
  • Τα βγάζετε σε μια πιατέλα και τα σερβίρετε με την σάλτσα γιαουρτιού, την οποία φτιάχνετε ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά.

Απαραίτητη λεπτομέρεια: 
Φορέστε γάντια μιας χρήσης πριν ξεκινήσετε αν δεν θέλετε τα χέρια σας να γίνουν κατακόκκινα.


Πηγή - cookbox.gr