ΜΕΝΟΥ

Pages

Φτιάξτε σπιτικό τυρί cottage

Φτιάξτε με απλά υλικά σπιτικό τυρί cottage για όλη την οικογένεια


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά





Υλικά
  • 3 λίτρα και 800 γραμμάρια παστεριωμένο άπαχο γάλα
  • 3/4 φλιτζανιού λευκό ξίδι
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
  • 1 τουλπάνι
  • 1 θερμόμετρο μαγειρικής


~ ¤ ~


Εκτέλεση
  • Ρίξτε το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά ζεσταίνοντας μέχρι να φτάσει τους 48 βαθμούς Κελσίου. 
  • Αφαιρέστε από τη θερμότητα και απαλά ρίχνουμε το ξίδι. 
  • Ανακατεύουμε γρήγορα επί 1 έως 2 λεπτά. 
  • Το μείγμα θα διαχωριστεί από το γάλα. 
  • Καλύψτε και αφήστε να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
  • Ρίξτε το μείγμα σε ένα σουρωτήρι με τουλπάνι και αφήστε το να καθίσει και να στραγγίξει για 5 λεπτά. 
  • Μαζέψτε τα άκρα του υφάσματος και ξεπλύνετε με κρύο νερό για 3 έως 5 λεπτά ή μέχρι το τυρί εντελώς κρύο, συμπιέζοντας το τυρί με τα χέρια σας όλη την ώρα που το πλένετε με το κρύο νερό. 
  • Αφού κρυώσει, μεταφέρετε σε ένα μπολ. 
  • Προσθέστε το αλάτι και ανακατεύετε, ανακατεύετε το τυρί μέχρι να διασπαστεί σε μικρά μπαλάκι. 
  • Εάν είστε έτοιμοι να σερβίρετε αμέσως, προσθέστε τη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας.


Πηγή - sidagi.gr