Αφράτα γυαλάκια σφολιάτας για να τρελάνετε τους φίλους σας
Χρόνος Προετοιμασίας : 30΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 20 με 30 κομμάτια
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
- 1 κ.γ κανέλα σε σκόνη
- 1 Λαδόκολα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας πάνω στην κόλα που είναι συσκευασμένη.
- Αλείφουμε με λίγο νερό την σφολιάτα χρησιμοποιώντας ένα πινέλο για να κολλήσει καλύτερα η ζάχαρη.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη μαζί με την κανέλα και στην συνέχεια πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της βρεγμένης σφολιάτας με το μείγμα αυτό.
- Τυλίγουμε ρολό τις δύο μεγάλες άκρες του φύλλου μέχρι να συναντηθούν στην μέση του φύλλου.
- Βάζουμε την σφολιάτα στην κατάψυξη για 5 με 10 λεπτά για να σφίξει.και να μπορέσουμε να την κόψουμε αργότερα σε φέτες.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180°
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την παγωμένη σφολιάτα σε φέτες ενός εκατοστού (περίπου).
- Βάζουμε την λαδόκολλα στο ταψί μας και πάνω της τοποθετούμε τα κομμένα γυαλάκια της σφολιάτας φροντίζοντας να έχουν μια απόσταση μεταξύ τους (περίπου 2 εκατοστά).
- Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Έξτρα tip
- Αν θέλετε μπορείτε να βουτήξετε την μισή επιφάνεια από κάθε γυαλάκι σε λιωμένη κουβερτούρα και αφήστε το για 1 ώρα περίπου να στεγνώσει.