ΜΕΝΟΥ

Pages

Γυαλάκια σφολιάτας με κανέλα


Αφράτα γυαλάκια σφολιάτας για να τρελάνετε τους φίλους σας

Χρόνος Προετοιμασίας : 30΄







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 20 με 30 κομμάτια
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.γ κανέλα σε σκόνη
  • 1 Λαδόκολα


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας πάνω στην κόλα που είναι συσκευασμένη.
  • Αλείφουμε με λίγο νερό την σφολιάτα χρησιμοποιώντας ένα πινέλο για να κολλήσει καλύτερα η ζάχαρη.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη μαζί με την κανέλα και στην συνέχεια πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της βρεγμένης σφολιάτας με το μείγμα αυτό.
  • Τυλίγουμε ρολό τις δύο μεγάλες άκρες του φύλλου μέχρι να συναντηθούν στην μέση του φύλλου.
  • Βάζουμε την σφολιάτα στην κατάψυξη για 5 με 10 λεπτά για να σφίξει.και να μπορέσουμε να την κόψουμε αργότερα σε φέτες.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180°
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την παγωμένη σφολιάτα σε φέτες ενός εκατοστού (περίπου).
  • Βάζουμε την λαδόκολλα στο ταψί μας και πάνω της τοποθετούμε τα κομμένα γυαλάκια της σφολιάτας φροντίζοντας να έχουν μια απόσταση μεταξύ τους (περίπου 2 εκατοστά).
  • Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Έξτρα tip
  • Αν θέλετε μπορείτε να βουτήξετε την μισή επιφάνεια από κάθε γυαλάκι σε λιωμένη κουβερτούρα και αφήστε το για 1 ώρα περίπου να στεγνώσει.
 Πηγή - ΑΠ67