Υλικά
- 6 αυγά
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 1 βιταμ (σε πλάκα)
- 1 μπεικι παουτεν
- 3 φλυτζανια του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 3 βανίλιες ή μαστιχα κοπανισμένη με λίγη ζαχαρη Αμυγδαλα καβουρδισμένα για απο πανω
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Χτυπαμε τα ασπράδια μαρέγκα.
- Κατόπιν χτυπάμε το βιταμ( που είναι σε θερμοκρασία δωματίου όχι λιωμένο) με τη ζάχαρη.
- Ύστερα ρίχνουμε το σιμιγδάλι με τι μπέικη και τις βανίλιες.
- Τέλος τη μαρέγκα.στρώνουμε λαδόκολλα σε μικρο ταψάκι (μάλλον 26 cm) βουτυρώνουμε καλά ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (περίπου 170') ανάλογα το φούρνο.
Για το σιροπι:
- 3 φλυτζάνια νερό
- 2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
- Όταν κρυώσει καλά το γλυκό ρίχνουμε ζεστό το σιρόπι . Και ρίχνουμε τα αμύγδαλα.
Καλή επιτυχία
Πηγή - Β. Ελισάβετ