ΜΕΝΟΥ

Pages

Η Ραβανί της Ελισάβετ



Φωτογραφία: Ραβανί!!Ένα παραδοσιακό γλυκό που πρέπει να δοκιμάσετε όλοι












Υλικά

  • 6 αυγά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 βιταμ (σε πλάκα)
  • 1 μπεικι παουτεν
  • 3 φλυτζανια του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 βανίλιες ή μαστιχα κοπανισμένη με λίγη ζαχαρη Αμυγδαλα καβουρδισμένα για απο πανω

  
 ~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Χτυπαμε τα ασπράδια μαρέγκα. 
  • Κατόπιν χτυπάμε το βιταμ( που είναι σε θερμοκρασία δωματίου όχι λιωμένο) με τη ζάχαρη. 
  • Ύστερα ρίχνουμε το σιμιγδάλι με τι μπέικη και τις βανίλιες. 
  • Τέλος τη μαρέγκα.στρώνουμε λαδόκολλα σε μικρο ταψάκι (μάλλον 26 cm) βουτυρώνουμε καλά ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (περίπου 170') ανάλογα το φούρνο.


Για το σιροπι:

  • 3 φλυτζάνια νερό
  • 2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • Όταν κρυώσει καλά το γλυκό ρίχνουμε ζεστό το σιρόπι . Και ρίχνουμε τα αμύγδαλα.



Καλή επιτυχία

Πηγή - Β. Ελισάβετ