Φτιάξτε με απλά υλικά ένα πεντανόστιμο γλυκό με έντονη γεύση πορτοκάλι
Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά
Υλικά για 4-6 άτομα
Για το κέικ
Για την επικάλυψη σοκολάτας
Εκτέλεση
Για το κέικ
Για την επικάλυψη σοκολάτας
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά
Υλικά για 4-6 άτομα
Για το κέικ
- 1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
- 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
- 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 4 πορτοκάλια καθαρισμένα από τη φλούδα και κομμένα σε κύβους
- 1 και 1/2 ποτήρι νερό
Για την επικάλυψη σοκολάτας
- 240 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα, ψιλοκομμένο (περίπου 1 2/3 φλιτζάνια)
- 240 γραμμάρια ανάλατη φυτική μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 1/3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
- 1/8 κουταλάκι αλάτι
- 1/4 φλιτζανιού άγλυκο κακάο
- 3 κουταλιές της σούπας γάλα σόγιας
- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
~ ¤ ~
Εκτέλεση
Για το κέικ
- Στο μπλέντερ ή μούλτι ρίχνετε τα πορτοκάλια μαζί με το νερό και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί το πορτοκάλι.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στο κάδο του μίξερ και χτυπώντας με το μίξερ, προσθέτουμε το λάδι και τη ζάχαρη.
- Αφού χτυπηθεί καλά η ζάχαρη ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικεν πάουντερ και τη βανίλια.
- Τοποθετούμε σε στρόγγυλη φόρμα για κέικ μεγέθους 18 εκ. και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά με 1 ώρα (δοκιμάστε με την οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε το κέικ).
Για την επικάλυψη σοκολάτας
- Σε μπεν μαρί, λιώνετε τη σοκολάτα σε ένα μέτριο μπολ. Αφήστε τα να κρυώσει.
- Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε τη φυτική μαργαρίνη σε μέτρια- υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει, περίπου 2 λεπτά.
- Γυρίστε το μίξερ σε χαμηλή, προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι, και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.
- Αυξήστε την ταχύτητα στο μεσαίο προς υψηλό και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψει, περίπου 3 λεπτά, σταματώντας για να σπρώξτε το μείγμα από τα τοιχώματα μέσα στο μπολ.
- Με το μίξερ σε χαμηλή σκάλα, προσθέστε σταδιακά την κρύα λιωμένη σοκολάτα και χτυπήστε μέχρι ενσωματωθούν.
- Σταματήστε το μίξερ και προσθέτουμε το γάλα σόγιας, το κακάο και βανίλια.
- Χτυπήστε σε χαμηλή μέχρι να ενσωματωθούν, τότε κτύπησε σε μέτρια προς υψηλή έως περίπου 1 λεπτό, σταματώντας για να σπρώξτε το μείγμα από τα τοιχώματα μέσα στο μπολ.
- Χρησιμοποιώντας σπάτουλα ανακατέψτε απαλά.
- Με μια σπάτουλα ειδική για frosting απλώνετε με απαλές κινήσεις την επικάλυψη σοκολάτας.
Πηγή - sidagi.gr