ΜΕΝΟΥ

Pages

Κέικ πορτοκάλι με επικάλυψη σοκολάτας

Φτιάξτε με απλά υλικά ένα πεντανόστιμο γλυκό με έντονη γεύση πορτοκάλι


Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά





Υλικά για 4-6 άτομα
Για το κέικ

  • 1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
  • 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
  • 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 4 πορτοκάλια καθαρισμένα από τη φλούδα και κομμένα σε κύβους
  • 1 και 1/2 ποτήρι νερό

Για την επικάλυψη σοκολάτας
  • 240 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα, ψιλοκομμένο (περίπου 1 2/3 φλιτζάνια)
  • 240 γραμμάρια ανάλατη φυτική μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 1/8 κουταλάκι αλάτι
  • 1/4 φλιτζανιού άγλυκο κακάο
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα σόγιας
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια

~ ¤ ~

Εκτέλεση
Για το κέικ
  • Στο μπλέντερ ή μούλτι ρίχνετε τα πορτοκάλια μαζί με το νερό και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί το πορτοκάλι. 
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στο κάδο του μίξερ και χτυπώντας με το μίξερ, προσθέτουμε το λάδι και τη ζάχαρη.
  • Αφού χτυπηθεί καλά η ζάχαρη ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικεν πάουντερ και τη βανίλια.
  • Τοποθετούμε σε στρόγγυλη φόρμα για κέικ μεγέθους 18 εκ. και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά με 1 ώρα (δοκιμάστε με την οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε το κέικ).

Για την επικάλυψη σοκολάτας
  • Σε μπεν μαρί, λιώνετε τη σοκολάτα σε ένα μέτριο μπολ. Αφήστε τα να κρυώσει.
  • Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε τη φυτική μαργαρίνη σε μέτρια- υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει, περίπου 2 λεπτά.
  • Γυρίστε το μίξερ σε χαμηλή, προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι, και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.
  • Αυξήστε την ταχύτητα στο μεσαίο προς υψηλό και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψει, περίπου 3 λεπτά, σταματώντας για να σπρώξτε το μείγμα από τα τοιχώματα μέσα στο μπολ.
  • Με το μίξερ σε χαμηλή σκάλα, προσθέστε σταδιακά την κρύα λιωμένη σοκολάτα και χτυπήστε μέχρι ενσωματωθούν.
  • Σταματήστε το μίξερ και προσθέτουμε το γάλα σόγιας, το κακάο και βανίλια.
  • Χτυπήστε σε χαμηλή μέχρι να ενσωματωθούν, τότε κτύπησε σε μέτρια προς υψηλή έως περίπου 1 λεπτό, σταματώντας για να σπρώξτε το μείγμα από τα τοιχώματα μέσα στο μπολ.
  • Χρησιμοποιώντας σπάτουλα ανακατέψτε απαλά.
  • Με μια σπάτουλα ειδική για frosting απλώνετε με απαλές κινήσεις την επικάλυψη σοκολάτας.


Πηγή - sidagi.gr