ΜΕΝΟΥ

Pages

Πιτσάκια με μπεσαμέλ, ζαμπόν και τυρί


Λαχταριστό ορεκτικό που άνετα αντικαθιστά το μεσημεριανό σας γεύμα!



Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά




~ ~ ~ ~ ~     Υλικά     ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
  • 2 φύλλα σφολιάτας κατεψυγμένα ή ακόμα καλύτερα φρέσκα
  • 17 φέτες ζαμπόν
  • 17 φέτες τυρί για τόστ της προτίμησης σας
  • 2-3 μικρές ντομάτες
  • 200 γραμμάρια τυρί φέτα
  • μπεσαμέλ για τη φάρσα τυριού
  • κέτσαπ


Για τη μπεσαμέλ
  • Ένα λίτρο γάλα
  • 15 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ένα βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι




~ ~ ~ ~ ~     Εκτέλεση     ~ ~ ~ ~ ~
Για τη μπεσαμέλ
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. 
  • Τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτουμε όλο το αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε καλά με σύρμα και μόλις ομοιόμορφο μείγμα, προσθέτουμε το γάλα και βάζουμε την κατσαρόλα και πάλι στο μάτι.
  • Προσθέτουμε και το αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
  • Στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε στο μίξερ. 
  • Τη χτυπάμε με το φτερό προσθέτοντας το τυρί. 
  • Αν βγει σφιχτή ρίχνουμε ένα αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Αφού ομογενοποιηθεί σταματάμε. 
 
  • Κόβουμε σε κομματάκια το ζαμπόν και το τυρί και τα ανακατεύουμε στη φάρσα τυριού.
  • Αλείφουμε με λάδι 14 φόρμες για τάρτες και απλώνουμε επάνω τα φύλλα. 
  • Πατάμε να βουλιάξει το φύλλο σε κάθε τάρτα και έπειτα το κόβουμε γύρω - γύρω.
  • Με ένα κομματάκι ζυμαράκι πατάμε το φύλλο σε κάθε τάρτα για να εφαρμοστεί καλά. 
  • Με ένα μαχαιράκι τρυπάμε το φύλλο σε μερικά σημεία για να μη φουσκώσει πολύ. 
  • Αλείφουμε τα πιτσάκια με κέτσαπ και βάζουμε μπόλικη γέμιση.
  • Κόβουμε σε φέτες λεπτές τις τομάτες και βάζουμε από μία σε κάθε πιτσάκι.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά το φύλλο και να πάρουν χρώμα.



Πηγή - sidagi.gr