Λαχταριστό ορεκτικό που άνετα αντικαθιστά το μεσημεριανό σας γεύμα!
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
- 2 φύλλα σφολιάτας κατεψυγμένα ή ακόμα καλύτερα φρέσκα
- 17 φέτες ζαμπόν
- 17 φέτες τυρί για τόστ της προτίμησης σας
- 2-3 μικρές ντομάτες
- 200 γραμμάρια τυρί φέτα
- μπεσαμέλ για τη φάρσα τυριού
- κέτσαπ
Για τη μπεσαμέλ
- Ένα λίτρο γάλα
- 15 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ένα βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη μπεσαμέλ- Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτουμε όλο το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε καλά με σύρμα και μόλις ομοιόμορφο μείγμα, προσθέτουμε το γάλα και βάζουμε την κατσαρόλα και πάλι στο μάτι.
- Προσθέτουμε και το αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
- Στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε στο μίξερ.
- Τη χτυπάμε με το φτερό προσθέτοντας το τυρί.
- Αν βγει σφιχτή ρίχνουμε ένα αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Αφού ομογενοποιηθεί σταματάμε.
- Κόβουμε σε κομματάκια το ζαμπόν και το τυρί και τα ανακατεύουμε στη φάρσα τυριού.
- Αλείφουμε με λάδι 14 φόρμες για τάρτες και απλώνουμε επάνω τα φύλλα.
- Πατάμε να βουλιάξει το φύλλο σε κάθε τάρτα και έπειτα το κόβουμε γύρω - γύρω.
- Με ένα κομματάκι ζυμαράκι πατάμε το φύλλο σε κάθε τάρτα για να εφαρμοστεί καλά.
- Με ένα μαχαιράκι τρυπάμε το φύλλο σε μερικά σημεία για να μη φουσκώσει πολύ.
- Αλείφουμε τα πιτσάκια με κέτσαπ και βάζουμε μπόλικη γέμιση.
- Κόβουμε σε φέτες λεπτές τις τομάτες και βάζουμε από μία σε κάθε πιτσάκι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά το φύλλο και να πάρουν χρώμα.
Πηγή - sidagi.gr