ΜΕΝΟΥ

Pages

Καλαμαροπίλαφο με λευκό κρασί



Καλαμαράκια με πιλάφι και λευκό κρασί!






~ ~ ~ ~ ~     Υλικά     ~ ~ ~ ~ ~
για 4 μερίδες
  • 600 γρ καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 250 γρ ντοματίνια (ή ντομάτες)
  • Μισό φλυτζάνι λευκό κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 φλυτζάνια ρύζι για πιλάφι (σπυρωτό)

~ ~ ~ ~ ~     Εκτέλεση     ~ ~ ~ ~ ~
  • Κόβουμε τα καλαμαράκια σε λωρίδες, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, λιώνουμε το σκόρδο και κόβουμε τα ντοματίνια στα 4 ή τις ντομάτες σε κυβάκια. 
  •  Ζεσταίνουμε καλά το λάδι και ρίχνουμε τα καλαμαράκια να σοταριστούν. 
  • Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. 
  • Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε τα ντοματίνια ή τις ντομάτες. 
  • Βράζουμε το ρύζι σε 4 ποτήρια νερό «να κρατάει» ελαφρά. 
  • Προσθέτουμε στα καλαμαράκια το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. 
  • Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το ρύζι και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. 
  • Μόλις απορροφήσει τα υγρά του είναι έτοιμο.


Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία