Καλαμαράκια με πιλάφι και λευκό κρασί!
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
για 4 μερίδες
- 600 γρ καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
- 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 250 γρ ντοματίνια (ή ντομάτες)
- Μισό φλυτζάνι λευκό κρασί
- Αλάτι και πιπέρι
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 2 φλυτζάνια ρύζι για πιλάφι (σπυρωτό)
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Κόβουμε τα καλαμαράκια σε λωρίδες, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, λιώνουμε το σκόρδο και κόβουμε τα ντοματίνια στα 4 ή τις ντομάτες σε κυβάκια.
- Ζεσταίνουμε καλά το λάδι και ρίχνουμε τα καλαμαράκια να σοταριστούν.
- Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
- Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε τα ντοματίνια ή τις ντομάτες.
- Βράζουμε το ρύζι σε 4 ποτήρια νερό «να κρατάει» ελαφρά.
- Προσθέτουμε στα καλαμαράκια το κρασί και αλατοπιπερώνουμε.
- Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το ρύζι και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
- Μόλις απορροφήσει τα υγρά του είναι έτοιμο.
Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία